Krm Krizinde Sona Yaklaşılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Krm Krizinde Sona Yaklaşılıyor

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Krm Krizinde Sona Yaklaşılıyor

Ön Görüşmeye Ditib ve Vikz Katılıyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Alman Federal İçişleri Bakanlığı'nca Müslüman cemaatinin temsilcileriyle ikinci kez düzenlenecek olan İslam Konferansı'na yönelik çarşamba günü Berlin'de düzenlenecek ön görüşmeye katılacağını açıklaması, "Olası protestonun suya düştüğü izlenimini" uyandırdı. Bu arada gözler, KRM'yi oluşturan diğer kuruluşlara çevrildi. İslam Kültür Merkezleri'nin çarşamba günkü ön toplantıya katılmaya sıcak baktığı belirtilirken, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi'nin katılmayacağı açıklandı.

DİTİB'den yapılan yazılı açıklamada, çarşamba günkü toplantıda "Sorunun aşılması için taraflarla görüşüleceği ve her tarafı memnun edecek bir sonuç çıkması için çalışılacağının" belirtilmesi, 17 Mayıs'ta düzenlenmesi öngörülen İslam Konferansı'nda KRM'nin de olacağı intibasını uyandırdı. KRM, Milli Görüş nedeniyle İslam Konseyi'nin dışlanması üzerine, "Biz de toplantıya katılmayabiliriz" mesajı vermişti. Ancak İçişleri Bakanı, bu tehdide kulak asmadı ve "Hakkında ciddi suçlamalar bulunan bir kurum temsilcileriyle aynı masaya oturmam" şeklindeki açıklamalarını yineledi.

Öte yandan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere İslam Konferansı'na ayrıca Hannover'den din bilimci Hamideh Mohagheghi, kadın bülteni Gazelle'nin yazı işleri müdürü Sineb El Masrar ve Stuttgartlı imam Abdelmalik Hibaoui'yi de 17 Mayıs'ta Berlin'de düzenlenmesi planlanan İslam Konferansı'na davet etti.

Kaynak: DHA