Kuleba: Ukrayna ve NATO'nun birbirine ihtiyacı var - Son Dakika
Dünya

Kuleba: Ukrayna ve NATO'nun birbirine ihtiyacı var

Kuleba: Ukrayna ve NATO\'nun birbirine ihtiyacı var

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, ülkesinin NATO'ya tam üyeliğinin, tüm Avrupa-Atlantik alanının stratejik güvenliğini garanti altına almanın en iyi yolu olduğunu, NATO ve Ukrayna'nın birbirine ihtiyacı olduğunu belirtti.

04.04.2023 15:14  Güncelleme: 15:19

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, ülkesinin NATO'ya tam üyeliğinin, tüm Avrupa-Atlantik alanının stratejik güvenliğini garanti altına almanın en iyi yolu olduğunu, NATO ve Ukrayna'nın birbirine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Ukrayna'nın NATO'ya tam üyeliği, tüm Avrupa-Atlantik alanının stratejik güvenliğini garanti altına almanın en iyi yoludur. Ukrayna ve NATO'nun birbirine ihtiyacı var. Avrupa-Atlantik bölgesinin stratejik güvenliğini garanti altına almak için Ukrayna'nın İttifak'a tam üyeliğinden daha iyi bir çözüm yoktur" dedi.

FİNLANDİYA'YA TEBRİK

Kuleba, Finlandiya'nın NATO'ya katılması konusunda tebriklerini ileterek, "Bugünkü müzakerelerin ana konularından biri Ukrayna'nın NATO üyeliği olacak. Bugün hepimiz Finlandiya'nın katılımını memnuniyetle karşılıyoruz ve bu da eski stratejileri ve inançları yeniden düşünmenin zamanı geldiğine dair net bir sinyal veriyor" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kuleba: Ukrayna ve NATO'nun birbirine ihtiyacı var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement