Latımes: "Sınıra Türk Kuvvetlerinin Sevkiyatı Belki Sembolik" - Son Dakika
Dünya

Latımes: "Sınıra Türk Kuvvetlerinin Sevkiyatı Belki Sembolik"

Suriye'nin bir Türk askeri uçağını vurmasının ardından Türk sınıra yapılan kuvvet sevkiyatı için "ılımlı" ve "daha çok savunmaya dönük" gibi nitelemeler yapılıyor.

29.06.2012 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin bir Türk askeri uçağını vurmasının ardından Türk sınıra yapılan kuvvet sevkiyatı için "ılımlı" ve "daha çok savunmaya dönük" gibi nitelemeler yapılıyor. Los Angeles Times, sevkiyatı, "ölçek olarak ılımlı, niteliği itibariyle de saldırıdan çok savunmaya dönük ve belki sembolik" olarak değerlendirdi.

ABD'nin en büyük ve saygın gazetelerinden LAT, Türkiye'nin sınıra kuvvet kaydırdığına dikkat çektiği haberinde "BM Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın, Suriye krizine potansiyel bir çözüm olarak geçici bir "ulusal birlik' hükümeti çağrısını yaptığı ilişkin haberler geldiği sırada Türk kuvvetleri ve uçaksavar bataryaları, gergin Türk-Suriye sırınına doğru ilerliyordu" diye yazdı. Gazete şöyle devam etti:

"Türk sevkiyatı, ölçek olarak ılımlı gibi ve niteliği itibariyle saldırıdan çok savunmaya yönelik, belki sembolik, gibi görünüyordu."

La Times, Suriye'de tüm şiddetle devam eden krizin Türkiye içinde yansımalarının olduğunu belirtirken füze ramplarını da taşıyan araçlar dahil, 30 kadar askeri aracın Hatay ilindeki sınır bölgesi boyunca konuşlandırılmakta olduğuna dikkat çekti.

Haberde "Türk yetkililer, Suriye ile çatışmaktan kaçınmak istediklerini vurguladılar ancak geçen hafta Suriye güçlerince bir Türk askeri uçağı Suriye sahilleri dışında düşürüldüğünde kızdılar" denildikten sonra "Türk askeri yığınağı ve komşuların arasındaki giderek gerginleşen ilişki, bir sınır çatışması olasılığını artırıyor" görüşü de öne sürüldü. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Latımes: 'Sınıra Türk Kuvvetlerinin Sevkiyatı Belki Sembolik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement