Londra Saldırganının Linç Edilmesine İmam Engel Oldu - Son Dakika
Dünya

Londra Saldırganının Linç Edilmesine İmam Engel Oldu

Londra'daki Finsbury Camisi'nde teravih namazından çıkan Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından, saldırganın linç edilmesini caminin imamının engellediği ortaya çıktı.

20.06.2017 12:38  Güncelleme: 12:53

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Finsbury Park Camisi yakınında beyaz kamyonetle gerçekleştirilen ve bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili görgü tanıkları konuştu. Tanıkların anlattığına göre, camiinin imamı Muhammet Mahmut sürücünün etrafını çevreleyen kalabalığı yatıştırdı ve saldırganın linç edilmesine engel oldu.

"ÖFKE DALGASI OLMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTIK"

İngiliz basını tarafından "kahraman imam" olarak adlandırılan İmam Muhammed Mahmud ise yaptığı açıklamada tek başına hareket etmediğini belirtti ve "Başka sakin olan ve insanları sakinleştirmeye çalışan kardeşlerim de vardı. Bir öfke dalgası olmasını engellemeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMANLARI ŞEYTANİ GÖSTERMEK İSTEDİLER"

Saldırganın 'beni öldürün' şeklindeki sözlerinden korktuğunu söyleyen İmam Muhammed Mahmud, "Belki de bu toplumu, bu güzel şehri bölmek ve Müslüman toplumunu şeytani göstermek istediklerinin bir kanıtıdır" şeklinde konuştu.

1 KİŞİ ÖLMÜŞ, 10 KİŞİ YARALANMIŞTI

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camii yakınında bir kamyonetin yayaların arasına dalması sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.


Londra Saldırganının Linç Edilmesine İmam Engel Oldu

Son Dakika Dünya Londra Saldırganının Linç Edilmesine İmam Engel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement