Meclis'e Eşekle Geldi - Son Dakika
Dünya

Meclis'e Eşekle Geldi

Meclis\'e Eşekle Geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilginç bir protesto eylemine sahne oldu.

16.04.2012 19:02  Güncelleme: 19:08

KKTC'de anamuahalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak, akaryakıt fiyatlarındaki artışı protesto etmek amacıyla Meclis'e eşek sırtında gitti.

CTP Milletvekili Arif Albayrak, eşek sırtında Meclis'e geldi. Eşeğin boynuna JN 44 yazılı plaka da asan Albayrak, akaryakıta yapılan zamları protesto etti.

Albayrak, Meclis bahçesinde eşek sırtında yaptığı açıklamada, "yolda benzininin bittiğini ve meclise gelmek için çare olarak bunu bulduğunu" ifade ederek, hükümetin politikalarını eleştirdi.

Huysuzlanması üzerine, eşekten inerek açıklamasına devam eden Albayrak, insanların kontak kapatır duruma geldiğini savunarak, "eşeğin dar günde ulaşım aracı olduğunu, Mercedes olmazsa eşeğe de binebileceklerini gösterdiğini" kaydetti. Albayrak, gazetecilerin sorusu üzerine, eyleminin, hükümetin yaptıklarını bir nevi "eşek şakası"olarak nitelediğini belirtti.

Eşeği bir süre meclis bahçesindeki üzüm asmasının altına bağlayan Albayrak, daha sonra Meclis dışına çıkardı ve eylemden dolayı eşeğe de teşekkür etti.

- Meclis Başkanı kınadı-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Genel Kurul'un açılışında yaptığı konuşmada, Albayrak'ın eyleminin Meclis'e ve milletvekillerine karşı saygısızlık olduğunu belirterek kınadı.

Bozer, Albayrak hakkında gerekli disiplin soruşturmasını başlatacağını söyledi.

Başbakan İrsen Küçük de Albayrak'a, "Yeni aracın hayırlısı olsun" dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel BaşkanI Mehmet Çakıcı ise eylemi çok anlamlı bulduğunu ve desteklediğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Meclis'e Eşekle Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement