Meksika - ABD Arasındaki "Duvar" Gerilimi Tırmanıyor - Son Dakika
Dünya

Meksika - ABD Arasındaki "Duvar" Gerilimi Tırmanıyor

Meksika - ABD Arasındaki "Duvar" Gerilimi Tırmanıyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına örülecek duvarın maliyetini karşılamak için bu ülkeden ithal edilecek ürünlere yüzde 20 ek vergi koyma planı, iki ülke arasındaki diplomatik gerilimi tırmandırdı.

27.01.2017 15:40

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına örülecek duvarın maliyetini karşılamak için bu ülkeden ithal edilecek ürünlere yüzde 20 ek vergi koyma planı, iki ülke arasındaki diplomatik gerilimi tırmandırdı.

Trump'ın duvar projesini hayata geçirmek için gerekli kararnameyi imzalamasının ardından Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto Washington ziyaretini iptal etmiş ve Meksika'nın duvarla ilgili herhangi bir ödeme yapmayacağını söylemişti.

Son gelişmeleri değerlendiren Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, ek verginin Amerikalı tüketiciye yansıyacağını belirtti:

"Amerika'ya ithal edilecek Meksika mallarına vergi koymak duvarın masrafını Meksika'ya ödetmez. Bunun bedelini Amerikalı tüketiciler öder. Çünkü burada, Birleşik Devletler'de avokado, bulaşık – çamaşır makinesi, televizyon gibi birçok ürünü almak isteyen Amerikalı aileler daha fazla ödeyecek.."

Trump'ın seçim vaatleri arasında başı çeken duvar projesinin yaklaşık 25 milyar Dolara mal olacağı tahmin ediliyor.

Meksika, ihracatının yaklaşık yüzde 80'ini ABD'ye yapıyor.

İki ülke arasındaki ticaretin artırılması için geçtiğimiz yıl Obama yönetiminde iki sınır kapısı daha faaliyete geçirilmişti.

Auteur:

Tags: Gepost: 27 januari 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Meksika - ABD Arasındaki 'Duvar' Gerilimi Tırmanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement