Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakiman Kosova'da - Son Dakika
Dünya

Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakiman Kosova'da

Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakiman Kosova\'da

Kosova'da temaslarda bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakinam Hassan Khalil El Sharkawy, Kosova bağımsızlığının en kısa zamanda Mısır'da tanınacağı ümidinde olduğunu söyledi.

08.11.2012 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da temaslarda bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakinam Hassan Khalil El Sharkawy, Kosova bağımsızlığının en kısa zamanda Mısır'da tanınacağı ümidinde olduğunu söyledi.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakinam Hassan Khalil El Sharkawy Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile görüşmelerde bulundu. Görüşmede Meclis Başkanı Krasniçi devrimden sonra Mısır'daki değişiklikleri selamlayarak, bu dost ülkenin geçiş sürecini atlatması dileklerinde bulundu.

Kosova'nın bağımsızlığının Mısır tarafından henüz tanınmamasına rağmen Krasniçi, iki ülke arasında çok iyi ilişkilerin olduğunu, bu kapsamda Mısır ve Kosova arasında da kadim dostluğun bulunduğunu hatırlattı. Meclis Başkanı Krasniçi Mısır'ın güçlü ve etkili bir ülke olduğunu, Kosova'nın Mısır tarafından tanınmasının diğer ülkeler tarafından da Kosova'nın tanınmasına etkisi olabileceğini belirterek, Mısır'ın Kosova'da en kısa zamanda büyükelçiliği olacağını ümit ettiğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakinam Hassan Khalil El Sharkawy, bu ziyaretine Mısır'ın geçmekte olduğu yeni dönemin bir yansıması olduğunu ve bu ziyaretlerin özellikle Mısır'ın yeni cumhurbaşkanının seçilmesinden sonra sıklaştığını bildirdi. Mısır yetkilisi, Kosova bağımsızlığının en kısa zamanda Mısır tarafından tanınacağı ümidini belirterek, bunun için Mısır'da yeni bir iklimin mevcut olduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakiman Kosova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement