Obama, Libya Başbakanı El Kib ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

Obama, Libya Başbakanı El Kib ile Görüştü

Obama, Libya Başbakanı El Kib ile Görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Washington'ı ziyaret eden Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib ile Beyaz Saray'da görüştü.

07.03.2012 23:02

ABD Başkanı Barack Obama, Washington'ı ziyaret eden Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib ile Beyaz Saray'da görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama, görüşmede, ülkesinin Libya halkına desteğinin devam edeceği sözünü verdi, Amerikalı asker ve sivillerin Libya'nın özgürlüğünün güvenceye alınmasındaki katkılarına işaret etti.

Obama'nın, Libya'daki demokratik değişim sırasında gösterdiği liderlik ve hükümetinin ülkenin yeniden inşası için verdiği çabalardan dolayı Libya Başbakanı'nı kutladığı belirtilen açıklamada, Başkan Obama'nın, El Kib'i haziran ayında genel seçimlerin düzenlenmesi planlarını devam ettirmeye çağırdığı, Libya'da hükümet kurumları oluşturulurken, sivil toplumla diyalog içinde olunması ve şeffaflığın öneminin altını çizdiği kaydedildi.

Obama ve El Kib, sınır idaresi konusunda artan işbirliği, silahların güvenliği ve terörle mücadelede bölgesel kaygılar dahil bir dizi güvenlik konularını da ele aldı.

ABD Başkanı Obama'nın, ilerleyen dönemde ABD ile Libya arasında yakın işbirliğini arzuladığını söylediği de belirtildi. - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Obama, Libya Başbakanı El Kib ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement