Pakistan Depreminde Ölü Sayısı 230'a Yükseldi - Son Dakika
Dünya

Pakistan Depreminde Ölü Sayısı 230'a Yükseldi

Pakistan Depreminde Ölü Sayısı 230\'a Yükseldi

Pakistan'ın güneybatısında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde 230'dan fazla insan hayatını kaybetti.

25.09.2013 12:39

Pakistan'ın güneybatısında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde 230'dan fazla insan hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Ülkenin Belucistan eyaletinde dağlık bir bölgede gerçekleşen depremde çok sayıda ev yıkıldı. Deprem, yüzlerce kilometre uzaktaki Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi, Dubai ve Karaçi'de de hissedildi. Pakistan ordusu da deprem sonrası kurtarma çalışmalarına katılırken, Belucistan'ın başkenti Quetta'daki binalarda da hasar meydana geldi.

Depremden en çok etkilenen Avaran bölgesinin yerel yöneticilerinden Abdülraşit Gogazay, depremde hayatını kaybedenlerin defnedilmeye başlandığını ve depremde en az 373 kişinin yaralandığını açıkladı.

Diğer bir yerel yönetici Abdülraşit Baluç ise, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve ölü sayısının artabileceğini ifade etti. Baluç, Avaran'daki evlerin yüzde 90'a yakınının yıkıldığını söyledi.

Öte yandan depremin şiddetiyle Belucistan'ın Arap Denizi kıyısında yer alan sahil şehri Gwadar açıklarında deniz yatağı yükseldi ve küçük bir dağa benzeyen bir ada su yüzüne çıktı.

2005 yılında ülkede meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 73 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan evsiz kalmıştı. - KARAÇİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pakistan Depreminde Ölü Sayısı 230'a Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement