Kadınların Haşemalarını Çıkartan Fransa, Paris'te Çıplaklar Kampı Kuruyor - Son Dakika
Dünya

Kadınların Haşemalarını Çıkartan Fransa, Paris'te Çıplaklar Kampı Kuruyor

Kadınların Haşemalarını Çıkartan Fransa, Paris\'te Çıplaklar Kampı Kuruyor

Yaz dönemini haşema tartışmalarıyla geçiren Fransa'da çıplaklar kampı kuruluyor. Paris'te nüdistler veya doğacılar şehrin içinde belirlenen bir bölgede çıplak dolaşabilecekler.

29.09.2016 10:20  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelecek yaz Fransa'nın başkenti Paris'te nüdistler veya doğacılar şehrin içinde belirlenen bir bölgede çıplak dolaşabilecekler. Bir meclis üyesi bu fikri "çılgınlık" olarak tanımladı. Özellikle "burkini" meselesi yüzünden duyguların hala yüksek olduğu böyle bir zamanda, şehrin içinde bir bölgede çıplaklığa tamamen izin verilmesinin provokasyon olarak gözükebileceğini söyledi

Paris Belediyesi ise gelecek yıldan itibaren çıplaklara yönelik hizmet verecek kamp alanının kurulmasını onayladı.

BELEDİYE MECLİS'İNDE KABUL EDİLDİ, 2017'DE KURULMASININ ÖNÜ AÇILDI

Yaz dönemini haşema tartışmalarıyla geçiren Fransa'da çıplaklar kampı kuruluyor. Yeşiller Partisi'nin önerdiği ve hükümetteki Sosyalist Parti'nin de desteklediği tasarı, Pazartesi günü Paris Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Böylece 2017 yazından itibaren Paris'te çıplaklar kampı kurulmasının önü açılmış oldu.

VINCENNES YA DA BOULOGNE'DA KURULACAK

Planı sunan Yeşiller Partisi Fransa'nın doğacılar için birinci varış noktası olduğunu ve başkentte de onlar için gidecek bir yer olması gerektiğini söyledi.

Paris Belediye Meclisi'nin onayladığı çıplaklar kampının nereye kurulacağı da tartışma konusu oldu. Paris Belediye Başkan Yardımcısı Bruno Julliard, kampın Paris'teki ormanlık alanlar Vincennes ya da Boulogne'da göl kenarına kurulabileceğini söyledi.


Fransa'nın Nice sahilinde burkini adı verilen tesettür mayosu giyen orta yaşlı bir kadına para cezası kesilerek giydiği elbise de zorla çıkarttılmıştı...

FRANSA GENELİNDE 460 ÇIPLAKLAR KAMPI VAR

Fransa'da bazıları çıplaklar derneklerine ait ve plajlar olmak üzere toplamda 460 çıplaklar kampı bulunuyor. Paris Belediye'nin aldığı karar gelecek yıl uygulanırsa ilk kez plaj dışında büyük bir şehirde belediye tarafından çıplaklar kampı kurulmuş olacak.

Sehir Meclisi ekolojist grup eş başkanı David Belliar Fransa'daki 2 milyon nudistin yaz aylarında iki katına çıktığını söyledi. Paris'in onlar için en önemli turist noktası olduğunu ve gidebilecekleri herhangi bir kamu alanı olmadığını belirtti. Belliar nudistlerin rahatça soyunabilecekleri bir dinlenme alanını denemek istediklerini söyledi.

Planın destekleyenler sayısız çıplaklar plajı ve kampı olan bir ülkede, Paris'in de doğacılar için bir çekim noktası olması gerektiğini söylüyorlar.

ALMANYA, İSPANYA VE İSVİÇRE'DE ÇIPLAKLARA METROLAR DA SERBEST

Paris dışında, Almanya'nın Münih şehrinde 2014 yılından itibaren olmak üzere İspanya'nın Barcelona, İsviçre'nin Cenevre ve Basel şehirlerinde çıplakların toplu taşıma araçları kullanması da serbest.

ÇIPLAK DOLAŞMANIN CEZASI 15 BİN EURO

Fransa'da Ceza Kanunu'nun 22 maddesine göre kamuya açık bir alanda çıplak dolaşanlara 15 bin Euro ve 1 yıla kadar da hapis cezası verilebiliyor. Göğüsleri açık bırakan bir giysi ya da iç çamaşırla dolaşmanın cezası ise 38 Euro.

FRANSA YAZI HAŞEMA TARTIŞMALARIYLA GEÇİRDİ

Fransa'da geçtiğimiz yaz 30'dan fazla belediye plajlarda haşema giyilmesini yasaklamıştı. Danıştay'ın 'temel hareket etme özgürlüklerini, inanç özgürlüğünü ve bireysel özgürlüğü ihlal ettiği' gerekçesiyle askıya almasına rağmen birçok belediye yasağı kaldırmamakta direnmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kadınların Haşemalarını Çıkartan Fransa, Paris'te Çıplaklar Kampı Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.


Advertisement