Paris'te "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu" - Son Dakika
Dünya

Paris'te "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu"

Paris\'te "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu"

Fransa'nın başkenti Paris'te iki gün sürecek olan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu", AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Mehmet Tekelioğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı.
Sempozyuma davet edilen 80 katılımcı arasında, TBMM ve AB üyesi...

06.11.2013 14:14

Fransa'nın başkenti Paris'te iki gün sürecek olan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu", AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

Sempozyuma davet edilen 80 katılımcı arasında, TBMM ve AB üyesi ülkelerin parlamentolarından 20'den fazla milletvekilinin yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve gazeteciler yer aldı.

Katılımcılar sempozyum boyunca, "İyi Yönetişim İlkelerinin Uygulanması", "İyi Yönetişimde Katılımcılık", "Hesap Verebilirlik", "Şeffaflık ve Etkinlik", "İyi Yönetişimde Türkiye ve AB Perspektifi", "İyi Yönetişimde Medyanın Rolü" gibi konularda görüş alışverişinde bulunacak.

İyi Yönetişim Sempozyumu, TBMM ve AB tarafından ortaklaşa yürütülen ve TBMM ile AB'ye üye ülkelerin parlamentolarındaki milletvekilleri arasındaki diyaloğu geliştirerek, TBMM'nin AB üyelik müzakereleri sürecine ilişkin rolünü azami seviyeye çıkarmayı hedefleyen "Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi" kapsamında gerçekleştirilecek, 6 sempozyumdan 4.'sünü oluşturuyor.

Ocak 2014'e kadar devam edecek olan proje, öncelikle Türkiye'deki sivil toplumun siyasi hayata katılımını güçlendirecek, daha iyi yapılandırılmış ve donanımlı siyasi kanalların kurulmasını sağlayarak, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki bilgi ve anlayışın geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Proje ayrıca, tanıtım ve görünürlük faaliyetlerinin artırılması ve Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin, toplumun bazı kesimlerinde hala mevcut olan olumsuz algıların azaltılması yoluyla, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde ortaya çıkacak olan fırsat ve güçlükler konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Paris'te 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement