Prens Philip'i tanrıları kabul eden kabile, cenaze töreni için hazırlık yapıyor - Son Dakika
Dünya

Prens Philip'i tanrıları kabul eden kabile, cenaze töreni için hazırlık yapıyor

Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreni, tüm dünyada konuşulmaya devam ederken gezegenin ücra köşesinde ise Philip'i kendi tanrıları olarak gören bir ada kabilesi, cenazesi için günlük ritüeller tasarlıyor.

17.04.2021 17:42  Güncelleme: 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vanuatu ülkesinde bir ada olan Tanna'daki kabile üyeleri kültür uzmanlarından birine göre dans ederek, konuşarak ve yerli bitkileri kavanın törensel içeceği ile Prens Philip'in yasını tutacak. Prens Philip'in kendi tanrıları olduğuna ve bir yanardağ ruhunun vücut bulmuş hali olduğuna inanan kabilenin, Prens Charles'ı ise halefi olarak kabul edip kutsal yağ ile meshedeceği şeklinde tahminler var.

İKİ DÜNYA ARASINDAKİ KAPIYI AÇAN İÇECEK

Avustralya Müzesi araştırma görevlisi Kirk Huffman, bu kabilenin "Prens Philip Hareketi" olarak bilinen bir grup olduğunu ve dünya üzerinde 4 bin 500 kişinin konuştuğu Navhaal adında bir dil konuştuklarını söylüyor. Ayrıca Huffman, bu kabile için kava içmenin 'maddi dünya ile maddi olmayan dünya arasındaki kapıyı açan sıvı anahtar' olduğunu ve 'kutsal bir aktivite' niteliği taşıdığını belirtiyor.

Prens Philip'i tanrıları kabul eden kabile, cenaze töreni için hazırlık yapıyor

Kava içeceğinin kutsallığı hakkında konuşan Huffman "'Kava kullanarak daha iyi yağmur, daha iyi güneş, daha iyi mahsul verimliliği, her türlü şeyi elde edebilirsiniz. Çünkü bu istekleri kava aracılığıyla dünyaya getiriyorsunuz" dedi.

"PRENS PHILIP'İN KÖKENİ TANNA'YA DAYANIYOR"

Öte yandan reenkarnasyona inanan kabile halkına göre, ölüler etrafta dolaşabilir ve yıllar sonra başka bir kişinin bedeninde ortaya çıkabilir. Bu yüzden kabile, Prens Philip'in kökeninin kendi yaşadıkları yer olan Tanna'ya dayandığını söylüyor.

Huffman, Philip'in hareketle bağlantısının 1971'de Vanuatu'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında başladığını ve burada kuzeydeki Malekula Aadası'nda bazı geleneksel ritüellere katıldığını bildiriyor.

Prens Philip\'i tanrıları kabul eden kabile, cenaze töreni için hazırlık yapıyor

Son Dakika Dünya Prens Philip'i tanrıları kabul eden kabile, cenaze töreni için hazırlık yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Wizara: Rabbim akildan fikirden etmesin kimseyi medeniyet guzel birseydir hele akil paha bicilemez.bu olen yaratigi biraz ornek alipta su supurge saplarinjn yerine elbise vs giyseydinizya bunadami kafaniz calismadi bre gafiller 120 7 Yanıtla
    plant: kafanı yorma hepimiz aynıyız hatta daha beter 2 0 Rex: Kardeşim bunu dediğin adamlar ilkel bir kabile adamlar adada insanlığın kalanından soyutlanmış bir şekilde yüzlerce hatta belkide binlerce yıldır yaşıyor. Adamların dünya da yaşadıkları ada ve çevresindeki adalar harici bir yer olduğunu bile yakın zamanda öğreniyor adamların adasında ne varsa onunla yaşıyorlar kendi kafana göre yorum yapmazsan iyi olur. 1 0 1876: Şimdi onlar ilkel kabileler ve İngilizler bunu fırsat bilerek kullanmış onları yani onların düşüncesi dünya sadece burası başka bir yer yok bu düşüncede biri elbise giymeyi düşünmez bence 0 0
  • Vanlı : Bari tanrilari ölmeden önce onlara bı don atlet alıp gitseymis 72 3 Yanıtla
  • A100000001: Patates eskisi gibi pahalı değil 60 5 Yanıtla
  • IM: ULAN ADAM GEBERDI ÖLÜSÜ BILE TANRI YERINE KOUYOR HALBUKI YERI CEHENNEMDIR.TABI YALAKALIK BEDAVA 44 5 Yanıtla
  • Haydsr: Kclarinda giymeye don yok köpekligini yapiyorlar kendi katillerinin soluduklari havaya yazik be 46 0 Yanıtla
  • Ali: Kava müthiş kafa yapmış bunlarda..beyinleri sulanmış... 42 1 Yanıtla
  • Zuha: Helak olun emi katiline tapanlar 38 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement