Prof. Özmenoğlu: "Sayın Denktaş'ın Durumu Düne Göre Daha Kritik" - Son Dakika
Dünya

Prof. Özmenoğlu: "Sayın Denktaş'ın Durumu Düne Göre Daha Kritik"

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Mehmet Özmenoğlu, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın durumunun düne göre daha ciddi ve kritik bir aşamada olduğunu söyledi.

13.01.2012 16:16

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın durumunun düne göre daha ciddi ve kritik bir aşamada olduğunu söyledi.

Özmenoğlu yaptığı açıklamada, "Sabah 08.30 sıralarında Sayın Kurucu Cumhurbaşkanımızın bir solunum problemi ortaya çıktı. Solunum problemini solunum cihazına bağlayarak çözümledik. Ondan sonra kendisini kendisini daha rahat duruma getirebilmek için ilaçla uyuttuk" dedi.

Denktaş'ın çoklu organ yetmezliğinin devam ettiğini kaydeden Özmenoğlu, "Akciğer, kalp, böbrek ve karaciğeriyle ilgili yetmezlik durumu devam ediyor. Tıbbi tedaviye çok iyi yanıt vermediğini gözlüyoruz. Şu anda kritik durumda" şeklinde konuştu.

Denktaş'ın şu an solunum cihazına bağlı olduğunu hatırlatan Özmenoğlu, "Bu tür hastalarımızın soluk borularına bir tüp yerleştiriyoruz. Hastayı, bu tüpü reddetmesin diye belli bir süre uyutmak zornuda kalıyoruz. Daha sonra hasta alıştıktan sonra uyutmayı sonlandırıyoruz. Ama bu kısa süreli oluyor. Şu anda da bu aşamadayız. Belli bir süre sonra tedavi protokolü değişecek" ifadelerini kullandı.

Özmenoğlu ayrıca, "Bu sabah itibariyle dünden daha kritik durumda olduğunu söyleyebilirim. Çoklu organ yetmezliği devam ediyor. Ama ümidimizi kaybetmiyoruz" dedi.

Denktaş'ın diyabet hastası olduğuna dikkat çeken Özmenoğlu, "Diyabet hastalarında dört organ hasarı ortaya çıkıyor. Özellikle kan şekeri iyi kontrol edilmeyen hastalarda beyin, göz, böbrek veya kalp hasarı ortaya çıkabiliyor. Bu dört organ hasarından ikisi, daha önce Kurucu Cumhurbaşkanımızda vardı. Kalp problemleri vardı. Kalp kapak operasyonu yapılmıştı, stent takılmıştı, akciğeri ile ilgili problemleri vardı. Onlara ilaveten karaciğer ve böbrek problemi eklendi. Şu anda durumu daha kritik ve daha

ciddi" değerlendirmesinde bulundu.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın sağlık durumuna ilişkin akşam saatlerinde hastane ekibinin bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Prof. Özmenoğlu: 'Sayın Denktaş'ın Durumu Düne Göre Daha Kritik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement