Reuters'tan Erdoğan analizi: Ukrayna'da topladığı puanı Gezi'de kaybetti - Son Dakika
Dünya

Reuters'tan Erdoğan analizi: Ukrayna'da topladığı puanı Gezi'de kaybetti

Reuters\'tan Erdoğan analizi: Ukrayna\'da topladığı puanı Gezi\'de kaybetti

İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta arabuluculuk pozisyonunda yer alan Türkiye'nin Gezi Parkı davasında verilen cezalarla imajının bozulduğuna dikkat çekerek, Batı ile olan ilişkilerinin de hasar aldığına vurgu yaptı.

05.05.2022 16:20  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz haber ajansı Reuters'in yaptığı analizde, Gezi davasında alınan kararların Türkiye ile Batı ülkeleri arasındaki normalleşme sürecine büyük bir hasar yarattığı ifade edildi.

"BATI İLE BUZLARIN ÇÖZÜLME ŞANSI UÇUP GİTTİ"

Gezi Parkı davasında kararın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Moskova'ya gitmesinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinden iki saat sonra geldiğini aktarırken, "Arabuluculuk rolü nedeniyle Batı'da oluşan iyi niyeti karşılıksız bıraktı ve Türkiye'nin de Batı ile arasındaki buzların çözülme şansı da elinden uçup gitti" yorumu da yer aldı.

"OLABİLECEK EN KÖTÜ SENARYO"

Analizde, "Kavala'nın 25 Nisan'da yargılandığı mahkeme sonucunu telefonuna düştüğünde şaşkınlığa uğrayan Batılı bir diplomat bu kararın Erdoğan'ın devleti nasıl yönettiğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, 'Ukrayna konusundaki tutumu nedeniyle (Erdoğan) puan toplasa da, bazı konularda güvenilemez' diye konuştu. Bir başka diplomat da Kavala davasının sonucunu, 'Olabilecek en kötü senaryo' şeklinde yorumladı" ifadesi yer aldı.

ERDOĞAN'IN BATI'NIN UYGULADIĞI YAPTIRIMLARA KARŞI DURUŞUNA DİKKAT ÇEKTİLER

Dava sonucunu Reuters'a yorumlayan sekiz diplomat Türkiye'nin Batı ile yıpranmış olan ekonomik ve politik ilişkilerinin iyileşme hedeflerine bir darbe olduğunu belirttiler. Diğer yandan da Erdoğan'ın Moskova'ya yakın durarak Batı'nın uyguladığı yaptırımlara karşı duruşuna da dikkat çektiler. Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine ev sahipliği yapan ve her iki ülkenin dışişleri bakanları ile müzakerecilerini ağırlayan Türkiye'nin verilen cezalarla tüm olumlu havayı da tersine çevirdiğine dikkat çekildi.

Son Dakika Dünya Reuters'tan Erdoğan analizi: Ukrayna'da topladığı puanı Gezi'de kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Yakut tunç: Dunya Liderinin puana ihtiyacımi var...? Gezi ABD' emperyalist hacli zihniyetinin Turkiye de uyguladiğı ulkeyi bölme parcalama planınin bir provasıydı. Asıl ve Asil Turk Milleti bu planı yemedi, yiktı ve ezdi. Saros'un dolarlari boşa gitti, tetikcisi suç ustu yakalandı..! Ukranya plani ise; Turk Milleti ve Dunya Lideri kendisine yakişanı uyguladı. Hacli zihniyetinin alkisına ihtiyacı yok...! 6 5 Yanıtla
  • Caner kayalı: Pardon burada puan toplayan veya kaybeden Erdoğan ise O na bu puanı lütfeden veya geri alan kimdir.Kim bu puan veren makam merci.Bir Türk milletine ve onun başına puan verecek kadar babayiğit kimmiş.Siz kimsiniz ki bizim asil milletimize ve onun başına puan vereceksiniz alacaksınız. Ya ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız.Hangi hakla kendinizi puan veren veya alan konumunda buluyorsunuz. Erdoğan'a Puanı milleti verir veya alır.Bunuda ancak sandıklar açıldıktan sonra anlarız.Siz gaipmisiniz 5 3 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Bu kadar neden onemli bu kavala,bu karari mahjeme veriyor saygili olun,itiraz hakki vardir bu sahisin ust mahkeme bozar buna saygi göstereceksiniz icdeki serefsizlerle avrupadaki dostlari hemen saldiriya gectiler, 6 2 Yanıtla

Advertisement