Rio 2016: "Londra Hayvanat Bahçesine Kapatılması Gereken Maymun Bugün Evinde Şampiyon Oldu." - Son Dakika
Dünya

Rio 2016: "Londra Hayvanat Bahçesine Kapatılması Gereken Maymun Bugün Evinde Şampiyon Oldu."

Rio 2016: "Londra Hayvanat Bahçesine Kapatılması Gereken Maymun Bugün Evinde Şampiyon Oldu."

Brezilya gündemi suç çeteleriyle bilinen Tanrı Kent (Cidade de Deus) favelasından gelen siyah, yoksul ve genç bir kadına kilitlendi.

11.08.2016 04:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya gündemi suç çeteleriyle bilinen Tanrı Kent (Cidade de Deus) favelasından gelen siyah, yoksul ve genç bir kadına kilitlendi.

Fernando Mereilles'in aynı isimli filmiyle dünya çapında tanınan bu Faveladan gelen judocu Rafaela Silva, Brezilya'ya olimpiyat oyunlarının ilk altın madalyasını kazandırdı.

L'or de Rafaelasilvaa, c'est la revanche d'une jeune fille des favelas. #Rio2016 #judo https://t.co/m0uNl6TL9l— Eurosport.fr (Eurosport_FR) 9 aoüt 2016

Rafaela Silva'nın babası Luis Carlos de Rosario Silva: " Sanırım halk onun geldiği yeri saklamadığından dolayı oldukça mutlu. Bazı insanlar geldikleri yeri söylemekten çekinir ama o öyle yapmadı, nereden geldiğini unutmadı. Herkes onun buranın adı yani Tanrı Kent olarak adlandırılmasından memnun. O olimpiyatların şık kenti Barra'dan gelmedi. Burada yaşıyor ve hiç bir zaman geldiği yeri unutmadı."

Judo'da 57 kiloda yarışan Rafaela Silva'nın kazandığı bu madalya Rio de Janeiro'nun en yoksul ve ten rengi en siyahi olanlarının yaşadığı bölge halkına adeta bir umut ışığı oldu.

"İki hafta önce ona altın madalyayı kazanacaksın dedim. Başka yolu yoktu. ve altın madalya evimizde. Biz kazandık."

Brezilya'nın küçük bir yansıması olan bu kentin bir çok yerinde suç çetelerinin izine rastlamak mümkün.

Rafaela'nın arkadaşı Tatiana sporun fakir kentler için büyük bir fırsat olduğu görüşünde:

"Tam anlamıyla bir dönüşüm. Dün arkadaşlarla konuştuk ve annelerinin judoyu bırakmaları konusunda ısrar ettiklerini söylediler. Ama onlar hayatlarında iyi bir şeyler olsun diye bırakmak istemiyorlar. Çok fazla fırsatların olmadığı ve çocukların okuldan uzak oldukları yerlerde spor hayatlarında önemli bir dönüş noktası oluyor."

2012 Londra olimpiyatlarında Brezilya'nın en büyük madalya umutlarından Rafaela Silva, kural dışı bir tekmeyle yarış dışı kalmış, Silva'nın madalyayı kaybetmesinin ardından Brezilya'da sosyal medya üzerinden kişiliğine yönelik hakaretlerin yanında siyahi olması nedeniyle "macaca-maymun" denilerek hakaretler edilmişti.

Silva ise zaferi sonrası, daha önce yapılan hakaretleri hatırlatarak, Globo TV'ye "Londra hayvanat bahçesine kapatılması gereken maymun bugün evinde şampiyon oldu." açıklamasında bulundu.

A la Une: médaille d'or pour Rafaela Silva, l'enfant des Favelas https://t.co/jdw1ihwr37 pic.twitter.com/YyyWGfICbH— RFI (@RFI) 9 aoüt 2016

Yoksul bir aileden gelen ve suç çeteleriyle ünlü bu Favela'dan çıkan bir atletin Brezilya'nın ilk altın madalyasını kazanması ülke halkı için ayrı bir önem taşıyor.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 11 Ağustos 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Rio 2016: 'Londra Hayvanat Bahçesine Kapatılması Gereken Maymun Bugün Evinde Şampiyon Oldu.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement