Rus Medyası: Bulgaristan-Türkiye Sınırında Yüzlerce Araç Bekliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rus Medyası: Bulgaristan-Türkiye Sınırında Yüzlerce Araç Bekliyor

Rus Medyası: Bulgaristan-Türkiye Sınırında Yüzlerce Araç Bekliyor
03.02.2014 14:14

Türkiye-Bulgaristan sınırındaki araç geçişlerinde yaşanan tıkanıklıklar, Rusya'da dikkat çekti.

Türkiye- Bulgaristan sınırındaki araç geçişlerinde yaşanan tıkanıklıklar, Rusya'da dikkat çekti. Rusya'nın Sesi, sınırda yüzlerce aracın beklediğini ve iki kilometrelik kuyruğun oluştuğunu duyururken, sorunun Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeterli geçiş belgelerinin verilmemesinden kaynaklandığını belirtti.

Rusya'nın Sesi, Türk-Bulgar sınırında "yük kamyonlarının geçişi iki taraflı olarak da sağlanamıyor" şeklindeki haberlerine yer verdiği yerel basının, sorunun kaynağının Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı'nın yeteri kadar izin belgesi vermemesinden kaynaklandığı yönündeki yorumlarını yansıttı.

-BULGAR BASINI AYNI GÖRÜŞTE DEĞİL-

Haberde ayrıca, "Bulgar basınında Ankara'nın Sofya'ya karşı taviz vermek ve ek transit belgeleri vererek Bulgaristan'a yönelik yük taşıma hacmi kotasını artırmak istediği"nin altı çizilirken, Bulgar internet sitesi iNews'in "2013'te Bulgaristan'ın Türkiye'den 10 bin adet geçiş izni aldığını, bu yıl ise bu kotanın arttırılmasını gündeme taşıdığı, buna karşın Türk tarafının taviz vermeyerek krizi tetiklediği iddialarına da yer verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Rus Medyası: Bulgaristan-Türkiye Sınırında Yüzlerce Araç Bekliyor - Son Dakika


Advertisement