"Rusya'dan, Türkiye'ye Çifte Uyarı" - Son Dakika
Dünya

"Rusya'dan, Türkiye'ye Çifte Uyarı"

"Rusya\'dan, Türkiye\'ye Çifte Uyarı"

Debka sitesi, Rusya'nın Ankara'ya "iki konuda çifte uyarıda" bulunduğunu iddia etti.

18.10.2012 13:17  Güncelleme: 13:20

Debka sitesi, Rusya'nın S-400 hava savunma bataryalarını Türkiye'yi hedefleyecek biçimde konuşlandırarak, Ankara'ya, Rusya'dan kalkan Suriye'ye yönelik uçaklara yeni bir müdahaleye "askeri yanıt" vereceği ve uçuşa yasak bölgesini tolere etmeyeceği yönünde iki uyarı yaptığını öne sürdü İsrail'in istihbarat örgütlerine yakınlığı ve spekülatif olduğu iddia edilen haberleriyle bilinen Debka.com sitesi, "askeri kaynaklara" dayanarak Rusya'nın S-400 hava savunma bataryalarını Türkiye'yi hedefleyecek biçimde konuşlandırmasına dikkat çekerken Moskova'nın Ankara'ya çifte uyarı yaptığını iddia etti.

Debka, Rusya'nın askeri sözcüsü Albay İgor Gorbul'un, 17 Ekim itibariyle S-400 bataryalarının Türkiye'nin karşı tarafında, Rusya'nın güneydoğu askeri bölgesine konuşlandırılmaya başlandığını belirtirken füzelerin, NATO füze kalkanı projesine dahil olması nedeniyle "Türkiye'yi hedefledikleri" açıklamasına dikkat çekti.

Askeri kaynakların ise, NATO radarı meselesinin yanısıra Moskova'nın Ankara'nın "iki ek konuda çifte bir uyarıda" bulunduğunu söylediklerini belirten Debka şöyle devam etti:

"Birincisi, 10 Ekim olayından sonra Rusya'dan kalkan Suriye'ye yönelik uçaklara bir kez daha müdahale edilmesi halinde Rusya'nın, askeri bir yanıt vereceği. İkincisi de, Moskova, Türkiye veya herhangi başka NATO üyesinin Suriye ihtilafına havadan karışmasına tolere etmeyeceği. Bu uyarı özellikle, Türkiye'nin uygulama sürecinde bulunduğu Suriye üzerindeki uçuşa yasak bölgenin empoze edilmesine yönelik." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Rusya'dan, Türkiye'ye Çifte Uyarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement