Sandy Kasırgası Kanada'ya Doğru İlerliyor - Son Dakika
Dünya

Sandy Kasırgası Kanada'ya Doğru İlerliyor

Sandy Kasırgası Kanada\'ya Doğru İlerliyor

ABD'nin kuzeydoğu kıyılarında büyük yıkıma yol açan Sandy kasırgası, Kanada'ya doğru ilerliyor.

31.10.2012 11:46

ABD'nin kuzeydoğu kıyılarında büyük yıkıma yol açan Sandy kasırgası, Kanada'ya doğru ilerliyor.

ABD'de 40 kişinin ölümüne neden olan, milyonlarca kişiyi elektriksiz bırakıp, ulaşım sistemini çökerten Sandy kasırgası sırasında New York'ta da 18 kişinin öldüğü açıklandı. Kentte toplu taşımacılık yapılamazken, fırtına Manhattan'ın orta kesimlerinde deniz sularının rekor seviyede kabarmasına yol açtı. Amerikan Enerji Bakanlığı'nın açıklamasına göre fırtına nedeniyle en az 8 milyon ev ve işyerine hala elektrik verilemezken, iki gündür kapalı olan New York borsasının bugün açılması planlanıyor. Borsa en son 1888'de iki gün kapalı kalmıştı.

108 yıl önce hizmete giren New York metrosu da Sandy kasırgasında ağır hasar gördü. Tünellerin ve teçhizatın sular altında kalması nedeniyle metronun yeniden hizmete girmesinin günler alabileceği belirtiliyor. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, metro için zaman veremeyeceklerini ancak otobüslerin bugün çalışmaya başlayabileceğini söyledi. Bloomberg, New York'un büyük bölümüne elektrik verilmesinin de 2-3 gün alabileceğini kaydetti.

Pistlerin sular altında kalması nedeniyle New York'ta tüm büyük havaalanları da kapalı. Ancak John F Kennedy ve New Jersey'deki Newark havaalanlarının Türkiye saatiyle 13.00'ten itibaren kısmen hizmet vermeye başlayacağı açıklandı. New Jersey ile New York arasındaki tren seferlerinin en az bir hafta daha yapılamayacağı kaydediliyor.

ABD'de büyük yıkıma yol açan Sandy kasırgası, Karayipler'de de 70 kişinin ölümüne neden olmuştu. - NEWYORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Sandy Kasırgası Kanada'ya Doğru İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement