Siirt'te Bizans ve Roma dönemine ait 930 sikke ele geçirildi - Son Dakika
Dünya

Siirt'te Bizans ve Roma dönemine ait 930 sikke ele geçirildi

Siirt\'te Bizans ve Roma dönemine ait 930 sikke ele geçirildi

Siirt'te jandarmanın düzenlediği operasyonda Bizans ve Roma dönemlerine ait 930 sikke, 8 yüzük, 1 küp ve 1 obje ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser niteliğindeki malzemeleri satmak amacıyla müşteri arayışında olan bir şüpheliyi takibe aldı. Şüphelinin aracında yapılan aramada tarihi eserler bulundu ve şüpheli gözaltına alındı.

25.09.2023 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT'te jandarmanın düzenlediği operasyonda Bizans ve Roma dönemlerine ait 930 sikke, 8 yüzük, 1 küp ve 1 obje ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, F.A. isimli şüphelinin, elindeki tarihi eser niteliğindeki malzemeleri satmak amacıyla müşteri arayışında olduğu bilgisine ulaştı. Şüpheliyi takibe alan ekipler, kullandığı aracı Kurtalan ilçesi Yunuslar köyü girişinde durdurdu. Araçta yapılan aramada Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 930 sikke, 8 yüzük, 1 küp ve 1 obje ele geçirildi. Tarihi eserler incelenmek üzere müzeye teslim edilirken, gözaltına alınan F.A.'nın jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Siirt'te Bizans ve Roma dönemine ait 930 sikke ele geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement