Irak'ın Musul kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskın ve alıkonulan Türk vatandaşlarıyla ilgili haberlere Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla yayın yasağı getirilmesi, "sansür algısı yaratıyor" diye eleştiriliyor.
Amerika'nın Sesi'ne konuşan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, son yıllarda sayısını unuttuğu kadar çok yayın yasağı konulduğu belirterek, "Bu tür yargı kararlarının sansür algısı yaratması şaşırtıcı değil. Türkiye'de medyanın bu gibi meseleleri işlemesinde var olan kamu yararı gözetilmeden bu tarz mahkeme kararları alıyor" şeklinde konuştu.
Son Dakika › Dünya › Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'ten Yasağa Tepki: Bu Kararlar Sansür Algısı Yaratıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.