İki beyaz polisin siyahi adama köle muamelesi yapması ABD'yi karıştırdı - Son Dakika
Dünya
BBC

İki beyaz polisin siyahi adama köle muamelesi yapması ABD'yi karıştırdı

İki beyaz polisin siyahi adama köle muamelesi yapması ABD\'yi karıştırdı

ABD'nin Teksas eyaletinde at üzerindeki iki beyaz polisin bir siyahi şüpheliyi iple bağlayarak sokak ortasında yürütmesi sosyal medyada tepki çekti.

07.08.2019 06:40  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teksas'ın Galveston bölgesinde "mülke izinsiz girme" suçlamasıyla gözaltına alınan 43 yaşındaki Donald Neely'e yapılan muamele, bölge sakinleri tarafından fotoğraflanıp sosyal medyada paylaşılınca ülkeyi karıştırdı.

Donald Neely adlı bir şüpheli,"mülke izinsiz girme" suçlamasıyla gözaltına alındı. Neely, at üzerindeki iki beyaz polis, bir siyahi şüpheliyi iple bağlayarak sokak ortasında yürüttü.

ŞÜPHELİDEN ÖZÜR DİLEDİ

Galveston Polis Şefi Vernon Hale, bu tekniğin bazı durumlarda kabul edilebilir olduğunu fakat polislerin bu olayda yanlış karar verdiğini söyledi.Hale, polislerin niyetinin kötü olmadığını ama yine de bu tekniğin uygulanmasını önlemenin yeni politikaları haline geldiğini açıkladı.

Polis Şefi Hale, maruz bırakıldığı bu uygulama nedeniyle Neely'den özür dileyip şunları söyledi:

"Polisler uygun bir araç gelene kadar bekleyebilirdi. Hemen gözaltı politikalarımızı güncelleyerek bu uygulamanın kaldırılması kararını aldık. Atlı polislerin kullandığı tüm yöntemleri gözden geçireceğiz."

İki beyaz polisin siyahi adama köle muamelesi yapması ABD'yi karıştırdı

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Galveston Emniyet Müdürlüğü, Neely'nin özel mülkiyetin ihlali suçundan gözaltına alındığını açıklarken "bu tür bir uygulamanın olumsuz algılar yarattığını anladıklarını" ifade etti. Yetkililer Neely'nin ellerinin iple bağlanmadığını, ipin eline bağlanan kelepçeye takıldığını söyledi.

"BEYAZ TENLİ OLSAYDI BU OLAY HİÇ YAŞANMAYACAKTI"

Galveston Adalet Komisyonu Başkanı Leon Phillips, olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak polis memurlarına tepki gösterdi. Gözaltı işlemini gerçekleştiren polisleri şahsen tanımadığını söyleyen Phillips, fotoğrafın her şeyi anlattığını kaydetti.

"Benim gördüğüm, burada at üzerinde iki beyaz polis ve elleri halatla bağlanmış siyahi bir adam var" diyen Phillips, yapılan ayrımcılığa dikkat çekerek "Bu şahıs beyaz tenli olsaydı, sizi temin ederim ki bu olay hiç yaşanmayacaktı" dedi.

Sosyal medya kullanıcıları bu fotoğrafı kölelik dönemlerinden kalma görüntülere benzetti.


Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya İki beyaz polisin siyahi adama köle muamelesi yapması ABD'yi karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement