Snowden: Brüksel Saldırıları, İstihbaratla Önlenebilirdi - Son Dakika
Dünya

Snowden: Brüksel Saldırıları, İstihbaratla Önlenebilirdi

Gizli NSA belgelerini medyaya ifşa eden eski NSA çalışanı Snowden, Brüksel'deki terör saldırılarının istihbarat servislerinin çabasıyla engellenebileceğini belirtti.

26.03.2016 19:07  Güncelleme: 19:14

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) gizli belgelerini medyaya ifşa eden eski NSA çalışanı Edward Snowden, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarının istihbarat servislerinin çabasıyla engellenebileceğini belirtti.

"SALDIRILAR GELENEKSEL İSTİHBARAT YÖNTEMLERİYLE ENGELLENEBİLİRDİ"

Edward Snowden, Rusya'dan Arizona Üniversitesi'ndeki bir toplantıya telekonferans yoluyla bağlanarak yaptığı konuşmada, "Brüksel saldırıları geleneksel istihbarat yöntemleriyle engellenebilirdi. Kaynaklar yanlış kullanıldı. Her şeyi topladığında elinde hiçbir şey olmuyor ve bir yere odaklanmıyorsun" dedi.

"TÜRKİYE BELÇİKA'YI SALDIRGANLAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRMİŞTİ"

Türkiye'nin Belçika hükümetini daha önce saldırganlar konusunda bilgilendirdiği yönündeki haberlere de değinen Snowden, benzer bir durumun 2013'teki Boston saldırıları öncesinde de yaşandığını, Rusya'nın ABD'yi saldırgan Tsarnaev kardeşler konusunda bilgilendirmesine rağmen ABD'nin bu konuda gerekli adımı atmadığını belirtti.

Kaynak: tr.sputniknews.com

Snowden: Brüksel Saldırıları, İstihbaratla Önlenebilirdi

Son Dakika Dünya Snowden: Brüksel Saldırıları, İstihbaratla Önlenebilirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement