Son Dakika! CNN Dünyaya Duyurdu: Zırhlı Birlikler IŞİD'in Elindeki Kente İlk Kez Girdi - Son Dakika
Dünya

Son Dakika! CNN Dünyaya Duyurdu: Zırhlı Birlikler IŞİD'in Elindeki Kente İlk Kez Girdi

Son Dakika! CNN Dünyaya Duyurdu: Zırhlı Birlikler IŞİD\'in Elindeki Kente İlk Kez Girdi

Musul operasyonunda son dakika gelişmesi yaşandı. Amerikan haber kanalına konuşan Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü, IŞİD'in elindeki kente zırhlı birliklerin ilk kez girdiğini söyledi.

03.11.2016 17:55  Güncelleme: 18:03

Amerikan haber kanalı CNN International, Irak Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde Ordu birliklerinin iki yılı aşkın süredir IŞİD'in elindeki Musul'a girdiğini duyurdu.

ZIRHLI BİRLİKLER MAHALLEYE ULAŞTI

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Tahsin İbrahim, 9. Zırhlı Tümen'e bağlı askerlerin Musul'a doğudan girdiğini ve İntisar mahallesine saldırdığını aktardı. Irak ordusu daha önce il sınırında yer alan Karama ve Gökçeli mahallelerine sızmayı başarmıştı. Ancak ilk kez zırhlı birlikler Musul kent merkezinde yer alan bir mahalleye ulaştı.

"İLERLEYİŞ SÜRÜYOR"

Yazılı açıklama yapan Ninova Operasyonları Komutanı Abdulemir Reşid Yar Allah ise, "Orduya bağlı 9'uncu Zırhlı Birliği ve 3'üncü Tugay Çevik Güçleri, Musul'un kuzeydoğusundaki İntisar semtine girdi. Bu semt, Musul'un kuzeydoğusunda bulunan ilk semtidir ve kent merkezine doğru ilerleyiş sürüyor" dedi.

CNN International, özel haberini bu haritayla okuyucularına sundu.

Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler, hafta başında doğudaki Gökçeli Mahallesi'ne sızmıştı. Mahalledeki evleri tek tek arayan askerler, halen evlere ve tünellere gizlenen IŞİD militanlarının peşinde. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Gökçeli'de evleri tek tek arayan özel kuvvetlerin etkileyici fotoğraflarını dünyaya geçti. Öldürülen iki IŞİD militanı ise sokakta yatarken görülüyor.

Reuters haber ajansı ise, gün boyunca Gökçeli Mahallesi'nde IŞİD'den kurtarılan sivillerin güvenli bölgelere kaçışını gösteren fotoğrafları servis etti.



İKİ KÖY KURTARILDI, KÖPRÜ VURULDU

Anadolu Ajansı ise, kentin batısındaki Ayn Cahş ile güneydeki Hurta köylerinin IŞİD'den alındığını bildiriyor. Birlikler, güneydeki Hammam Alil'de IŞİD'in merkezi olarak bilinen ziraat fakültesi binasının dört kilometre uzağına kadar ilerledi. Ajans ayrıca, koalisyon güçlerinin IŞİD'in ikmal hattı olarak kullandığı kuzeydeki Abbasiye Köprüsü'nü vurduğunu aktardı.



IŞİD LİDERİ BAĞDADİ CEPHEDE

Musul ve çevresinde 5 bin kadar IŞİD militanının olduğu sanılıyor.

Sekiz aydır hiçbir yerde görülmeyen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin dün gece ortaya çıkan ses kaydının ardından, nerede olduğuyla ilgili flaş bir açıklama geldi.

Gece ortaya çıkan ses kaydında militanlarına Türkiye'yi işgal etmeleri çağrısı yapan terör örgütü liderinin, Telafer veya Bac nahiyesinde olduğu bildiriliyor. Musul'u kurtarma operasyonunda önemli bir rol üstlenen Altın Güçler'in komutanı Tümgeneral Fazıl Bervari, Bağdadi'nin Musul'da olmadığını, Bac veya Telafer'de savaşan örgüt üyelerine komuta ettiğini söyledi.

İngiliz Independent gazetesi, dün yayımladığı özel haberinde Kürt kaynaklarına dayanarak IŞİD liderinin Musul kent merkezinde olduğunu duyurmuştu.

ABD'nin başını çektiği koalisyonun desteklediği büyük Musul operasyonu, 17 Ekim'de başlamıştı. Irak ordusu, peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve aşiret güçlerinin yer aldığı birlikler, Irak'ın en büyük ikinci kentini IŞİD'den kurtarmak için çatışıyor. Operasyonda şimdiye kadar yüzden fazla köy ve birçok ilçe IŞİD'den temizlendi.

Son Dakika Dünya Son Dakika! CNN Dünyaya Duyurdu: Zırhlı Birlikler IŞİD'in Elindeki Kente İlk Kez Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement