Starbucks 2000 kişiyi işten çıkardı - Son Dakika
Dünya

Starbucks 2000 kişiyi işten çıkardı

Starbucks 2000 kişiyi işten çıkardı

Starbucks'ın Orta Doğu'daki franchise sahibi Alshaya Group, 2000 kişiyi işten çıkardı. Şirket, zorlu ticaret koşulları ve boykotlarla mücadele ettiğini belirtti.

07.03.2024 14:19  Güncelleme: 14:38

Markaya yönelik boykotlarla boğuşan Starbucks'ın Orta Doğu'daki franchise sahibi Alshaya Group, 2000 kişiyi işten çıkardı. Şirket, "zorlu" çalışma ortamı nedeniyle kafelerinde binlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldığını söyledi.

"ÜZÜCÜ VE ÇOK ZOR BİR KARAR"

CNN'e açıklama yapan Alshaya, işten çıkarmaların "son altı ayda kizorlu ticaret koşullarının sonucu" olduğunu ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da bulunan Starbucks'taki şubelerinde "meslektaş sayısını azaltmak için üzücü ve çok zor bir karar aldığını" söyledi.

Şirket kaç kişinin işten çıkarıldığını belirtmedi ancak Reuters ilk olarak bu sayının 2000 kişiye ulaştığını bildirdi. Alshaya bu raporu yalanlamadı. Şirket, "İşten ayrılan meslektaşlarımıza ve ailelerine ihtiyaç duydukları desteği vereceğimizden emin olacağız ve Alshaya Grubuna ve Starbucks markasına olan sıkı çalışmaları ve bağlılıkları için en derin teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz" dedi.

11000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Kuveyt merkezli Alshaya, 25 yılı aşkın bir süredir Orta Doğu'da Starbucks'ı işletme hakkına sahip ve bölge genelinde yaklaşık 1300 lokasyonda faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 11000 kişiye istihdam sağlıyor.

BÖLGEDEKİ SATIŞLAR ZAYIFLADI

Müşteriler, İsrail'in Gazze'deki savaşını destekleyen veya onunla bağlantısı olan işletmeler olarak algıladıkları Orta Doğu'daki Batılı şirketleri boykot ediyor. Starbucks'ın en son kazanç raporu, kısmen bölgedeki satışların zayıflaması nedeniyle beklentileri karşılayamadı.

Son Dakika Dünya Starbucks 2000 kişiyi işten çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Hatice Eker: Rabbim sen yerin dibine battıkları sıfırı tükettikleri günleri görmeyi bizlerede nasip et amin 25 3 Yanıtla
  • Hatice Eker: Yerin dibine battığınız tüm şubelerinizin batıp helak olduğu günleri görmeyi nasip etsin yüze mevlam özellikle başta türkiyede ki şubeleriniz size destek verenlerle birlikte amin amin amin 2 1 Yanıtla
  • Ali Göktürk: Beter olun o bebeklerin kanında boğulun 2 1 Yanıtla
  • Selami Karagülle: BOYKOTUN GÜCÜ 2 1 Yanıtla

Advertisement