Stratejik Görüşmeler İçin Geliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türkiye'yi Ziyaret Edecek Olan Bakan Yardımcısı Nicholas Burns'un, Ankara'da Stratejik Konularda Görüşmeler Yapacağı Bildirildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türkiye'yi ziyaret edecek olan Bakan Yardımcısı Nicholas Burns'un, Ankara'da stratejik konularda görüşmeler yapacağı bildirildi. Ziyaret öncesi Burns, Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğine dair sıcak mesajlar vermiş ve yakın stratejik ortaklığın canlandırılması gerektiğini söylemişti.
Bakanlıktan yayımlanan yazılı açıklamada, siyasi işlerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns'un, 18-20 Eylül arasındaki ziyaretinde, “Türk hükümetiyle bir dizi stratejik meseleyi ele alacağı ve ABD'nin Türkiye ile ittifakına atfettiği büyük önemi yeniden dile getireceği” belirtildi.
Açıklamada, Burns'un ziyaretinin, iki ülkenin üst düzey yetkilileri arasında bu sonbaharda yapılacak temaslar dizisinin ilk bölümü olacağına işaret edildi.
Açıklamada, “Burns, Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın ve parlamentonun üst düzey isimleriyle görüşecek. Kendisi, İstanbul'da da bazı TBMM üyeleriyle iftara katılacak ve dini liderler, öğrenciler ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelecek" denildi.
Burns, perşembe günü Washington'da iki ülke ilişkileri üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ABD için vazgeçilmez bir müttefik olduğunu vurgulayarak ülkesinin Ankara'dan bazı beklentilerini dile getirmişti.