Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in sayısının hızla arttığı belirtiliyor. New York Times gazetesi, bir Türk yetkisine atfen geçen ay bin 500 Suriyeli'nin sınırı geçtiğini, kamplardaki sığınmacı sayısının 11 bini aştığını duyururken bölgeye ulaşan binlerce kişinin de, resmi makamlara kayıt yaptırmadığının sanıldığını da yazdı.
NYT; Suriye'deki çatışmalarda ağır yaralanan iki kardeşin dondurucu havalarda 100 milden fazla bir mesafe kat ederek nasıl Türkiye'ye ulaştırıldığını anlattığı haberinde, kardeşlerden birinin diz altındaki iki bacağını kaybettiğine dikkat çekerken bir aktivistin "Ben dün bir adam getirdim. Elleri ve gözleri yoktu" sözlerini de aktardı.
Suriye ordusunun ortak sınırın güneydeki bölümüne yakın köyleri işgal ettiği için Türkiye'ye kaçmak isteyenlerin, her geçen gün daha kuzeyden geçmek zorunda kaldıklarını kaydeden NYT, "Kaçakçılar ve aktivisteler, (Suriyeli) askerleri mayın döşerken gördüklerini söylediler" dedi.
Son Dakika › Dünya › 'Suriyeli Sığınmacıların Sayısı Artıyor' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.