Suudi Arabistan'da camilerde 'nikah kıyma' izni - Son Dakika
Dünya

Suudi Arabistan'da camilerde 'nikah kıyma' izni

Suudi Arabistan\'da camilerde \'nikah kıyma\' izni

Suudi yetkililer, turizmi teşvik etmek amacıyla Mekke ve Medine'deki kutsal mekanlarda çiftlerin nikah töreni düzenlemesine izin vereceğini açıkladı. Hac ve Umre Bakanlığı'nın başlattığı bu girişim, Mekke'deki Büyük Cami ve Medine'deki Peygamber Camii'nde düğün sözleşmelerine imkan tanıyor.

29.01.2024 15:24  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi yetkililer, turizmi teşvik etmek amacıyla Mekke ve Medine'deki kutsal mekanlarda çiftlerin evlilik sözleşmesi yapmasına izin vereceğini açıkladı. Hac ve Umre Bakanlığı'nın başlattığı bu girişim, Mekke'deki Büyük Cami ve Medine'deki Peygamber Camii'nde düğün sözleşmelerine imkan tanıyor. Uzmanlar, bu adımı kutsal yerlerin saygıyla ele alındığı bir yenilik olarak değerlendiriyor.

Suudi Hac ve Umre Bakanlığı: Müslüman çiftlere, Mekke'deki Büyük Cami ile Medine'deki Peygamber Camii'nde resmi nikah kıymalarına izin verilecek

"YENİLİKÇİLİK İÇİN BÜYÜK BİR ADIM"

Bu girişim, Hac ve Umre Bakanlığı tarafından başlatılan girişimlerin bir parçası olarak açıklandı ve Mekke'deki Büyük Cami ile Medine'deki Peygamber Camii'nde düğün sözleşmelerine izin veriliyor. Uzmanlar, bu girişimi her iki mekanın kutsallığını göz önünde bulundurarak yenilikçilik için 'büyük bir adım' olarak değerlendirdi.

Suudi mazun (evlilik yetkilisi) Musaed Al Jabri, camide evlilik sözleşmesi yapmanın İslam'da mümkün olduğunu belirtti ve Peygamber Muhammed'in (SAV) bir arkadaşının düğün merasimini camide gerçekleştirdiğini ifade etti.

BEREKET VE İYİ ŞANS GETİRDİĞİNE İNANILIYOR

Al Jabri, bazı insanların camide evlilik sözleşmesi yapmanın "bereket ve iyi şans" getirdiğine inandığını belirtti. Merasim katılımcılarının uymaları gereken kurallar arasında, ibadet edenlerin dikkatini dağıtmamak için yüksek sesli konuşmalardan kaçınılması bulunduğunu belirtti. "Ayrıca, yerin kutsallığına saygı göstermek ve çok fazla kahve, şekerleme veya yiyecek getirmemek önemlidir," diye ekledi.

Suudi Arabistan'dan ve dışından milyonlarca Müslüman, her yıl Umre yapmak ve Medine'deki Peygamber Camii ile diğer İslam kutsal yerlerini ziyaret etmek için Büyük Cami'ye gider.

Son Dakika Dünya Suudi Arabistan'da camilerde 'nikah kıyma' izni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement