Tahrir Meydanında 500 Yaralı - Son Dakika
Dünya

Tahrir Meydanında 500 Yaralı

Tahrir Meydanında 500 Yaralı

Hüsnü Mübarek Yanlıları ile Karşıtları Arasında Çıkan Çatışmalarda 500 Kişi Yaralandı

03.02.2011 02:31

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda 500 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hastane kaynakları, Kahire'deki Tahrir meydanında 500 kişinin yaralandığını açıkladı.

-BETON BLOKLAR FIRLATILDI

Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yanlılarının karşıtlarına beton bloklar fırlattığı bildirildi.

Bölgedeki AFP muhabiri, Tahrir meydanında Mübarek yanlılarının beton blokları meydanın yakınındaki binaların çatısından fırlattığını belirtti.

Bu arada El Cezire televizyonu, Tahrir meydanındaki bazı iş yerlerinden dumanların yükseldiğini bildirdi.

Televizyon, bazı kişilerin Tahrir meydanında bulunan binalardan yangın bombası attığını ve buna itfaiyenin hemen müdahale ettiğini duyurdu.

Yangın nedeniyle meydandaki bir müzede büyük hasar meydana geldiği bildirildi.

Reuters ajansının haberinde de Mübarek karşıtı ve yanlısı göstericilerin toplandığı Tahrir meydanına 4 molotofkokteyli atıldığı belirtildi.

Görgü tanıkları molotofkokteylerinin atılmasından sonra ordunun yangını söndürmek için harekete geçtiğini ifade ettiler.

Mübarek karşıtı protestoların tertipçilerinden Mustafa Naggar, molotofkokteylerinin atılmasından Mübarek yanlısı "haydutları" sorumlu tuttu. Polisin göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği de belirtiliyor.

-BEYAZ SARAY KAYGILI-

ABD, Mısır'da göstericilere şiddet uygulanmasını kınadı.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, ABD'nin Mısır'daki şiddetten üzüntü duyduğunu ve şiddeti kınadığını, medyayı ve barışçı göstericileri hedef alan saldırılardan da büyük endişe duyulduğunu belirtti.

Gibbs, itidal çağrısın yinelediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philip Crowley de, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, Mısır'ın demokratik değişime doğru ilerlediği yolun barışçı olması gerektiğini belirtti.

-BAN: SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İngiltere'nin başkenti Londra'da, Başbakan David Cameron ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Mısır'da devam eden şiddet olaylarından derin endişe duyuyorum. Tüm tarafları bir kez daha itidale çağırıyorum" dedi.

Barışçıl göstericilere yönelik saldırıların "kabul edilemez" olduğunu belirten Ban, bu saldırıları kınadığını ifade etti.

İngiltere Başbakanı Cameron da Mısırlı yetkililerin siyasi reformları hızlandırması gerektiğini kaydederek, Kahire'deki şiddet olaylarının, hükümetin yeteri kadar hızlı hareket etmediğini ve protestocuların taleplerini karşılamadığını gösterdiğini söyledi.

Cameron ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i uyararak, "Eğer mevcut rejim herhangi bir şekilde şiddete müsamaha ediyorsa bu kesinlikle kabul edilemez. Kahire'deki çatışmalar, ülkede en kısa zamanda ve hızlı bir şekilde siyasi reforma ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Bu arada İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, açık bir yol haritasına ve barışçıl geçiş sürecine ihtiyaç olduğu belirtildi.

-KOSOVA'DAN "MISIR'A GİTMEYİN" UYARISI

Kosova Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mısır'da ikamet eden Kosova vatandaşlarına da ülkeye geri dönmeleri çağrısında bulunuldu. Kosova'nın Mısır'la resmi diplomatik ilişkisinin olmadığının hatırlatıldığı açıklamada, buna rağmen hem Mısır'daki son gelişmelerin hem de orada bulunan Kosova vatandaşlarının durumlarının yakından takip edildiği bildirildi. -219 KAZAK VATANDAŞI MISIR'DAN TAHLİYE EDİLDİ

Kazakistan'ın Mısır'daki 219 Kazak vatandaşını tahliye ettiği belirtildi. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Mısır'daki olayların ortasında kalan 219 Kazak vatandaşının 2 gün içinde Kazakistan'a getirildiği bildirildi.

Açıklamada, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kullanımında bulunan TU-154 tipi uçağın iki günde iki ayrı sefer yaparak, Kazak vatandaşlarını ülkelerine getirdiği ifade edildi. Açıklamada, dün 131 bugün de 10'u çocuk 88 kişinin Mısır'dan çıkartıldığı vurgulandı. - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Tahrir Meydanında 500 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement