Tayland'da Nüfusu Arttırmak İçin Kadınlara 'Sihirli Vitaminler' Dağıtıldı - Son Dakika
Dünya

Tayland'da Nüfusu Arttırmak İçin Kadınlara 'Sihirli Vitaminler' Dağıtıldı

Tayland\'da Nüfusu Arttırmak İçin Kadınlara \'Sihirli Vitaminler\' Dağıtıldı

Tayland hükümeti, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ülkenin azalan nüfusunu artırmak amacıyla anne adaylarına "sihirli vitaminler" verdi.

14.02.2017 10:18  Güncelleme: 11:15

Tayland'da evlenme oranlarının düşmesi ve doğum oranlarının azalması üzerine harekete geçen hükümet, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nüfusu arttırmak için kadınlara 'sihirli vitaminler' dağıttı.

TAYLAND NÜFUSU İÇİN KAMPANYA BAŞLATTILAR

Tayland Kamu Sağlığı Bakanlığı yetkilileri, başkent Bangkok sokaklarında 20 ila 34 yaşlarındaki kadınlara, "Al yanaklı Taylandlı kadınların çok sihirli vitaminler kullanarak ülke için çocuk sahibi olmaları kampanyası" kapsamında 28 bin 600 dolar değerinde folik asit ve demir içeren, gebelik öncesi tavsiye edilen vitaminler dağıttı

ÜLKEDE HAYATIN DEĞİŞTİĞİNE İŞARET EDİLDİ

Bakanlık yetkilisi Doktor Wachira Pengjuntr, ülkede hayatın değiştiğine işaret ederek, kadınların yüksek öğrenim gördüğünü ve yeni neslin yalnız olmaya daha çok değer verdiğini söyledi.

Wachira, 1970'ten bu yana yüzde 2,7 büyüyen nüfusun, 2015'te yalnızca yüzde 0,4 arttığını ifade etti.

ÜLKEDE EVLENME ORANLARI DÜŞTÜ

Ülkede evlenme oranlarının düşmesi veya geç yaşlarda evlenilmesi nedeniyle her yıl dünyaya gelen çocuk sayısı da azalıyor.

Dünya Bankası 2015 verilerine göre, Tayland'ın nüfusu 67 milyon 959 bin 359.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Tayland'da Nüfusu Arttırmak İçin Kadınlara 'Sihirli Vitaminler' Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement