Timoşenko Hapiste Yatağa Düştü - Son Dakika
Dünya

Timoşenko Hapiste Yatağa Düştü

Timoşenko Hapiste Yatağa Düştü

Ukrayna'da tutuklu bulunan Turuncu Devrim liderlerinden eski Başbakan Yuliya Timoşenko'nun sağlık durumu kötüleşiyor.

16.11.2011 14:45

Ukrayna'da tutuklu bulunan 'Turuncu Devrim' liderlerinden eski Başbakan Yuliya Timoşenko'nun sağlık durumunun giderek kötüleştiği öne sürüldü. Yaklaşık 3.5 aydan bu yana cezaevinde bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko'nun sağlık durumunun kötüye gittiği açıkladı.

Rusya ile zamanında imzaladığı doğalgaz anlaşmasında yetki aşımında bulunarak ülkesini zarara uğrattığı suçlamasıyla 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Timoşenko'nun avukatı Sergey Vlasenko, omurilik ve belinden rahatsızlanan müvekkilinin 10 günden bu yana yataktan kalkamadığını duyurdu. Tek kişilik hücrede kalan Timoşenko'nun, ihtiyaçlarını yalnız başına karşılayamadığını, gardiyanlardan yardım aldığını söyleyen avukat, şöyle konuştu:

"Durumu son günlerde ciddi biçimde kötüleşti. Hastalığına teşhis konulabilmesi için tıbbi ekipmanlara ihtiyaç var. Cezaevinde tıbbi yardımda bulunmayı reddediyorlar, sadece ağrı kesici iğne yapılıyor. Eski Başbakan'ın sağlık kuruluşunda muayene olmasına izin verilmesi için temyize başvuruldum. Hiçbir açıklama yapılmadan talebimiz çevrildi. Müvekkilim 10 gündür yataktan kalkamıyor. Hastalığına teşhis konulabilmesi için gereken her yola başvuracağız. Eğer bunun için benim de yan hücrede yatmam gerekirse, yatarım."

Timoşenko, Ocak 2009'da Rusya ile imzaladığı doğalgaz anlaşmasında ülkesini 1,5 milyar grivna (yaklaşık 190 milyon dolar) zarara uğrattığı gerekçesiyle geçtiğimiz 11 Ekim tarihinde yedi yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Timoşenko hakkında, 1990'lı yıllarda Birleşik Enerji Sistemleri adlı şirketin başında olduğu döneme ilişkin vergi kaçakçılığı ve döviz gelirlerini gizleme suçlamalarıyla açılan ve zaman aşımına uğrayan dava da yeniden görülmeye başlandı. Gerekçe olarak eski Başbakan'ın 2009 yılında "yeni suç işlemesi" gösterildi. Bu davada da ayrıca 12 yıl hapsi istenen Timoşenko'nun suçlu bulunması halinde, bir önceki cezası düşürülse bile cezaevinden çıkamayabileceği belirtiliyor. Bu arada Ukrayna'da "Reyting" adlı kamuoyu araştırma şirketinin anketine katılanların yüzde 44'ü Timoşenko'nun yetki aşımında bulunduğuna inandığını söylerken, yüzde 52'si hapis cezasını haketmediğini savundu. Ankete göre halkın yüzde 52'si eski Başbakan aleyhine açılan davaların siyasi nedenlere bağlı olduğunu düşünüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Timoşenko Hapiste Yatağa Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement