Trump: Yapabileceğimiz En İyi Şey Obamacare'in Kendi Kendine Yok Olmasını Beklemek - Son Dakika
Dünya

Trump: Yapabileceğimiz En İyi Şey Obamacare'in Kendi Kendine Yok Olmasını Beklemek

Trump: Yapabileceğimiz En İyi Şey Obamacare\'in Kendi Kendine Yok Olmasını Beklemek

Obama'nın kendi adını taşıyan sağlık sistemini yürürlükten kaldırmak için yıllardır mücadele veren Trump'ın ilk hamlesi de sonuçsuz kaldı.

25.03.2017 13:10  Güncelleme: 15:28

ABD eski Başkanı Obama'nın kendi adını taşıyan sağlık sistemini yürürlükten kaldırmak için yıllardır mücadele veren Cumhuriyetçilerin Donald Trump iktidarındaki ilk hamlesi de sonuçsuz kaldı.

''ZATEN PATLAMA NOKTASINDA''

Obamacare'in iptaline yeterli destek bulamadığı için tasarıyı geri çeken Trump pes etti: "Yapabileceğimiz en iyi şey Obamacare'in kendi kendine yok olmasını beklemek. Zaten şu an da patlama noktasında. Birçok eyalet neredeyse eyaletlerin hepsi bu sağlık sistemiyle büyük problemler yaşıyor."

''VERGİ REFORMUNA ODAKLACAĞIZ''

Trump, Obamacare'i değiştirme girişiminin başarısız olmasının ardından şimdi vergi reformunda köklü değişikliklere gideceklerini söyledi: "Şimdi vergi reformuna odaklanacağız. Daha önce bunu ele alabilirdik ancak bunu bazı Demokratların desteğini alarak yapabilseydik çok daha iyi olurdu."

Analistler ilk yenilgisini alan Başkan Trump'ın yürürlükteki sağlık reformunun karmaşıklığını yeterince ciddiye almadığı yorumunda bulundu.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Trump: Yapabileceğimiz En İyi Şey Obamacare'in Kendi Kendine Yok Olmasını Beklemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement