"Türklerin Sorunları Kürtlerin Fırsatı" - Son Dakika
Dünya

"Türklerin Sorunları Kürtlerin Fırsatı"

"Türklerin Sorunları Kürtlerin Fırsatı"

Jerusalem Post, PKK saldırılarının Suriye, İran ve PKK arasındaki "büyük pazarlığın" bir kanıtı olup olamadığını sordu.

14.09.2012 11:51  Güncelleme: 11:53

Jerusalem Post, Türkiye'de artan PKK saldırılarının Suriye, İran ve PKK arasındaki "büyük pazarlığın" bir kanıtı olup olamadığını sordu ve "Türklerin sorunları Kürtlerin fırsatıdır. Ankara son zamanlarda Suriye krizinde son derece bulanık" yorumunu yaptı.

Son zamanlarda artan PKK saldırıları ve Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlar İsrail basınında yer aldı. Jerusalem Post, artan PKK saldırılarının, Suriye, İran ve PKK arasındaki "büyük pazarlığın" bir kanıtı olup olamadığını sorarak, "Türklerin sorunları Kürtlerin fırsatıdır. Ankara son zamanlarda Suriye krizinde son derece bulanık" görüşünü savundu.

İsrail gazetesi Jerusalem Post, "Arap Dünyası: Türk Sorunu, Kürt Fırsatı" başlıklı haberinde, PKK'nın Türkiye'nin güney doğusunda saldırılarının arttığına dikkat çekerek, "Bu, Suriye ve İran arasındaki büyük pazarlığın bir kanıtı mıdır?" diye sordu.

Türkler ve PKK arasında devam eden şiddetin ve iddiaların "Neden PKK şimdi düşmanlığı kızıştırmayı seçti?" sorunu gündeme getirdiğini belirten gazete, "Türk yetkililer için neden çok açık. Ankara Esat reşiminin son aylarda örgütle olan uzun dönemli geçersiz ittifakını yeniden canlandırması olduğunu iddia ediyor. Ankara aynı zamanda PKK ve İran arasında yeni bir anlaşmanın olduğunu öne sürüyor ve İranlıların son saldırılarda Kürtlere aktif olarak yardım ettiğini iddia ediyor" diye yazdı.

Jerusalem Post, Suriye'deki iç savaşın Ankara, Şam ve Tahran arasındaki ilişkileri sürekli olarak geliştirdiğini ancak Türkiye'nin "Suriyeli diktatora" karşı sert bir tutum aldığını belirterek, Suriye'nin kuzeyindeki PYD varlığına vurgu yaptı.

Gazete, "Türklerin sorunları Kürtlerin fırsatıdır. Ankara son zamanlarda Suriye krizinde son derece bulanık. Türkiye güney batı sınırı boyunca bir iç savaş olasılığıyla karşı karşıyadır. Mülteci problemi var. Türkiye, Esat karşıtları isyancıların zaferine kendini adıyor ancak bu zafer yakın bir zamanda gerçekleşecekmiş gibi görünmüyor" yorumunu yaptı.

Jerusalem Post, "Türkiye'nin düşmanları arasındaki resmi bir ittifak olmadan bile PKK'nın neden şimdi Türkler üzerinde yeni bir baskı fırsatı bulduğunu söylemek çok kolay. İran, Suriye ve PKK arasındaki büyük pazarlık olasılığına gelince bu göz ardı edilmemeli ancak bu konuda kesin bir sonuç çıkarmadan önce Türk yetkililer tarafından yapılan açıklamaların gerisinde olanları ortaya çıkarmak için daha açık kanıtları beklemek akıllıca olur" diye yazdı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Türklerin Sorunları Kürtlerin Fırsatı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement