Ukrayna'da sel felaketinde 1 kurtarma ekibi görevlisi hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Ukrayna'da sel felaketinde 1 kurtarma ekibi görevlisi hayatını kaybetti

Ukrayna\'da sel felaketinde 1 kurtarma ekibi görevlisi hayatını kaybetti

Rusya'nın saldırısı sonucu Herson'da Kakhovka HES barajının yıkılması sonrası meydana gelen selin yol açtığı sonuçların giderilmesinde görev alan ekiplerden 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, saldırıyı kınayarak Ukraynalı savaşçıların tüm bu alçaklıklara cevap vereceğini belirtti.

21.06.2023 12:12  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
p> Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Serhiy Kruk, Rusya'nın saldırısı sonucu Herson'da Kakhovka HES barajının yıkılması sonrası meydana gelen selin yol açtığı sonuçların giderilmesinde görev alan ekiplerden 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Kruk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Herson'daki ekiplerimize bir saldırı daha! Bir kurtarma ekibi görevlisi öldü. Ailelerine taziyelerimi iletiyorum. 8 görevli de çeşitli şekillerde yaralandı. Hepsi, Herson'daki Ostriv bölgesinde selin yol açtığı felaketin sonuçlarıyla uğraşıyordu" ifadelerini kullandı. Kruk ayrıca, ekiplere ilk müdahale anlarının görüntülerini de paylaştı.Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ulusa sesleniş konuşmasında saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Herson'da işgalcilerin bombardımanı sonucu kurtarma ekibi görevlileri yaralandı. Kakhovka HES'e yönelik Rus terör eyleminin sonuçlarını gideriyorlardı ve Rusya tarafından bombalandılar. 8 ekip görevlisi yaralandı, ne yazık ki 1 görevli de hayatını kaybetti. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ukraynalı savaşçılar, tüm bu alçaklıklara cevap verecektir" şeklinde konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ukrayna'da sel felaketinde 1 kurtarma ekibi görevlisi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement