Ukrayna, F-16 Eğitimi İçin 11 Ülke ile Koalisyon Oluşturdu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ukrayna, F-16 Eğitimi İçin 11 Ülke ile Koalisyon Oluşturdu

Ukrayna, F-16 Eğitimi İçin 11 Ülke ile Koalisyon Oluşturdu
12.07.2023 10:03  Güncelleme: 10:04

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçaklarını uçurmaları için eğitilmesi amacıyla 11 ülke ile bir koalisyon oluşturulduğunu duyurdu. Eğitim programına pilotların yanı sıra teknisyenler ve destek personeli de katılacak. Koalisyonun kurulması diğer savaş uçağı türlerinin de programa dahil edilmesini sağlayacak. Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadym Prystayko ise 20 Ukraynalı pilotun İngiltere'de Batılı savaş uçakları üzerine eğitime başlayacağını belirtti.

KİEV, 12 Temmuz (Xinhua) -- Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçaklarını uçurmaları için eğitilmesi amacıyla 11 ülke ile bir koalisyon oluşturmak üzere mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

Reznikov Salı günü Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Artık resmi: Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin F-16 eğitimi için bir koalisyon oluşturuldu" dedi.

Ukrayna savunma bakanı, eğitim programına pilotların yanı sıra teknisyenler ve destek personelinin de katılacağını söyledi.

Reznikov, koalisyonun kurulmasının diğer savaş uçağı türlerinin de programa dahil edilmesinin önünü açacağını sözlerine ekledi.

Reznikov, koalisyonun oluşturulmasında gösterdikleri liderlik için Danimarka ve Hollanda'ya teşekkür etti.

Öte yandan Ukrayna hükümetine bağlı Ukrinform ajansının haberine göre, Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadym Prystayko, 20 Ukraynalı pilotun bu ay sonunda ya da Ağustos başında İngiltere'de Batılı savaş uçakları üzerine eğitime başlayacağını söyledi.

Prystayko, İngiltere'nin F-16 savaş uçakları kullanmadığını ancak Avrupa yapımı diğer uçaklara sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Ukrayna, F-16 Eğitimi İçin 11 Ülke ile Koalisyon Oluşturdu - Son Dakika


Advertisement