Ürdün, Ortaköy'deki Reina'ya yönelik saldırısı hakkında nefret söyleminde bulunduğu belirlenen 12 kişi hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu.
12 KİŞİYE NEFRET SÖYLEMİNDEN SORUŞTURMA
Ortaköy'de bulunan gece kulübüne yönelik saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda vatandaş da yaralanmıştı. Hayatını kaybedenlerin 2'si Ürdün vatandaşıydı. Ürdün bu gelişmelerin ardından, Reina saldırısı hakkında nefret söyleminde bulunulduğu düşünülen 12 kişi hakkında soruşturma başlatacağını duyurdu.
GÖZALTI KARARI VERİLDİ
Başsavcının 12 şüphelinin soruşturma kapsamında gözaltına alınması kararını verdiğini bildirdi. Hükümet Sözcüsü Muhammed Momani, hükümetin nefret söylemi ile mücadele kapsamında yeni düzenlemeler yapmayı öngördüğünü aktardı.
16 KİŞİ SORGULANDI
Öte yandan, Ürdün medyası, sosyal medya hesabı üzerinden yaptıkları açıklamalar nedeniyle 16 kişinin de sorgulandığını duyurdu.
Son Dakika › Dünya › Ürdün'den 'Reina' Kararı: 12 Kişiye Nefret Söyleminden Soruşturma - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.