Westerwelle: "Filistin'in Atmayı Arzuladığı Adımın, Barış Sürecine Yarar Sağlayacağından Şüpheliyim" - Son Dakika
Dünya

Westerwelle: "Filistin'in Atmayı Arzuladığı Adımın, Barış Sürecine Yarar Sağlayacağından Şüpheliyim"

Westerwelle: "Filistin\'in Atmayı Arzuladığı Adımın, Barış Sürecine Yarar Sağlayacağından Şüpheliyim"

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile bir araya geldi.

29.11.2012 19:48

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile bir araya geldi.

Bugün öğleden sonra Berlin Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında Mısır'ın şu anki durumu, İsrail ve Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkesin sağlanabilmesi için çaba harcanması ve Orta Doğu barış süreci konuları ele alındı.

Mısır'daki değişimin başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirten Westerwelle, "Bizim için Mısır bu bölgenin anahtar ülkesi. Bundan dolayı özel olarak Almanya ve Mısır arasındaki ilişkilere çaba harcıyoruz, ilişkilerimizi hızlı bir şekilde iyileştirmekte ve derinleştirmekteyiz"dedi.

Westerwelle, İsrail ve Gazze konusunda Mısır'ın önemini, "Mısır olmadan Gazze ve Güney İsrail'in silah bırakması imkansız bir hale geldi. Bu sorumluluğu Mısır mükemmel bir şekilde icra etmektedir" sözleriyle ifade etti.

Filistin yönetiminin gözlemci statüsü almak için Birleşmiş Milletler'e yaptığı başvuruda Almanya'nın çekimser oy kullanacağını dile getiren Westerwelle, bu karara varmanın kendileri için kolay olmadığını, Filistin Devleti'nin kurulmasını desteklediklerini fakat İsrail ve Filistin yönetimleri arasında müzakereler yapılarak devletleşme yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi.

Westerwelle, "Filistin'in atmayı arzuladığı adımın, barış sürecine bu aşamada yarar sağlayacağından şüpheliyim" şeklinde konuştu.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ise, konuşmasında Filistin ve İsrail'in anlaşma yolları aradığını belirterek, "Ablukanın kaldırılması, orada yaşayan insanların acılarına son verilmesi ve orada yaşanacak koşulların oluşturulması, engellerin kaldırılması gerekiyor. Sanırım barışçıl bir çözümün bulunmasına Almanya da ilgi duyuyor" dedi.

Kamil Amr, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 30 Ocak 2013 tarihi için planlanan Almanya ziyaretini de görüştüklerini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr, Almanya'nın, Mısır'da değişimin başlamasından sonra Mısır'a verdiği destekten ötürü de teşekkürlerini iletti. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Westerwelle: 'Filistin'in Atmayı Arzuladığı Adımın, Barış Sürecine Yarar Sağlayacağından Şüpheliyim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement