Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis Kosova'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis Kosova'yı Ziyaret Etti

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis Kosova\'yı Ziyaret Etti

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Hırvatistan ve Sırbistan'ın ardından Kosova'nın başkenti Priştine'yi ziyaret etti.

08.09.2011 20:56

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Hırvatistan ve Sırbistan'ın ardından Kosova'nın başkenti Priştine'yi ziyaret etti.

Lambrinidis'i Kosova Başbakanlık Binası önünde Kosovalı mevkidaşı Enver Hocay karşıladı. Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis ile birlikte Yunanistan ve Kosova heyetleri görüşmeler yaptı. Görüşmelerin ardından Taçi ve Lambrinidis ortak bir basın toplantısı düzenledi. Yunanistan'ın Kosova'daki askeri ve polis varlığı için teşekkür eden Taçi, Kosova'nın vize muafiyeti ve AB üyeliği için çaba harcadığını belirtti. Yunanistan'ın Sırbistan ile Kosova arasında yapılan görüşmeleri desteklediğini belirten Taçi, Yunanistan'dan Kosova'yı tanıması talebinde bulunduğunu da söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stvaros Lambrinidis, tanıma konusunda Yunanistan'ın tutumunun değişmediğini vurguladı. Labrinidis, Yunanistan Kosova'yı tanımasa da, Kosova'yı her alanda desteklediğini vurgulayarak özelikle Sırbistan ile Kosova arasındaki görüşmelere yardımcı olduğunu belirtti. Lambrinidis, Kosova'nın Avrupa çözümü gerektiren bir konu olduğunu bildirdi.

"Kosova bir Müslüman ülke olduğu için mi Yunanistan, Kosova'yı tanımıyor" sorusu üzerine Lambrinidis, "Yunanistan din ayrımı yapan bir ülke değildir hatta şu anda Atina'da iki büyük cami inşa edilmektedir" diye cevap verdi .

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis basın toplantısının ardından Kosova'da görev yapan Yunanistan askerlerini ziyaret etti. Lambrinidis daha sonra Arnavutluğa geçti.

Yunanistan Kosova'yı tanımayan Avrupa Birliği'nin beş ülkesinden biri.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis Kosova'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement