ABD'den Ege'de gerilimi artıracak hamle! Yunanistan'a İHA konuşlandırıldı - Son Dakika
Dünya

ABD'den Ege'de gerilimi artıracak hamle! Yunanistan'a İHA konuşlandırıldı

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı tacizleri ve gerilim artıracak adımları sürerken ABD'den çok tartışılacak bir adım geldi. ABD, Yunanistan'ın Larissa Hava Üssü'ne bir yıllığına 8 gelişmiş MQ-9 Reaper İHA konuşlandırdı.

26.11.2022 14:22  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ve Yunanistan arasında gerilim devam ederken defalarca tarafsız olduğunu belirten ABD'den çok tartışılacak bir hamle geldi. ABD son hamlesi ile iki ülke arasında yeni gerilimlerin kapısını aralayacak.

8 İHA YUNANİSTAN'A GELDİ

Yunan medyasında çıkan haberlere göre Pentagon, MQ-9 İnsansız Hava Araçlar (İHA) daha önce çekildiği Larissa üssüne yeniden konuşlandırıldı. ABD Hava Kuvvetlerine bağlı 8 MQ-9 Reaper İHA'lar, ilgili ekipman ve personel ile 12 Kasım'da Larissa Hava Üssüne geldi.

1 YILLIĞINA KONUŞLANDIRILDI

İHA'lar, bir yıllığına ve ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması kapsamında ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM) ile Yunanistan ordusu arasında 1 Kasım'da imzalanan bir anlaşma çerçevesinde yapıldı.

YUNANİSTAN: CAYDIRICILIĞA KATKI SAĞLAYACAK

Yunanistan ordusu, bu konuşlanmanın müttefik kuvvetlerle iş birliğini geliştirme çabalarının bir parçası olduğunu ve "NATO'nun birlikte çalışabilirliğine ve caydırıcılığına katkı sağlayacağını" iddia etti.

ABD DEDEAĞAÇ'A YIĞINAK YAPIYOR

Bunun yanında ABD Dedeağaç üzerinden Yunanistan'a büyük bir askeri yığınak yapıyor. ABD'nin Dedeğaç'a taşıdığı askeri malzemenin geçen yıl 14 kat artarak 3 bin 100 parçaya ulaştığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da "Bu yığınak kime karşı?" sorusunu Amerika'ya yöneltmişti.

ABD\'den Ege\'de gerilimi artıracak hamle! Yunanistan\'a İHA konuşlandırıldı

Son Dakika Dünya ABD'den Ege'de gerilimi artıracak hamle! Yunanistan'a İHA konuşlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Alper006 : Kim ne yaparsa yapsın kim ne yığarsa yığsın Bismillah deyip geliyoruz dediğimiz an yunani da destekcilerinide ezer geçeriz sizin karşınızda boyun eğen her dediğinizi yapan TÜRKİYE yok artık 54 8 Yanıtla
  • Doğan Koç: Bu şekilde beklemeye devam edersek adamlar kuşatmaya başladı her tarafımızı Tanklar askerler mühimmat Türkiye diyor ya beklemediğiniz bi günde geliriz diye ama bu sefer onlar o şekil gelecekler atağa geçmeleri lazım savaş mı savaşalım ne olcak BİZ ÖLDÜGÜMÜZ ZAMAN ŞEHİT OLURUZ ONLAR DÜŞÜNSÜN TOPRAKLARIMIZA GİRMEDEN SURİYEYİ NASIL TEMİZLİYORSAK AYNISINI YAPALIM 43 11 Yanıtla
  • Uğur Yazıcı: Neden beklediğimizi merak ediyorum.Süriyenin kuzeyini ve yunanistanın silahlandırdığı adaları vurun artık... 42 5 Yanıtla
  • Murad Mert: kime karşı tabiki türkiyeye karşı. bunun önlemi alınmazsa suriye ırak gibi olacağız. dost görünümlü hain abd 22 13 Yanıtla

Advertisement