Zika Virüsü, Brezilya'nın Gelecek Neslini Tehdit Ediyor - Son Dakika
Dünya

Zika Virüsü, Brezilya'nın Gelecek Neslini Tehdit Ediyor

Brezilya'da doktorlar, Zika virüsünden korunmaları için annelere hamilelik planlarını ertelemeleri tavsiyesinde bulundu. Virüs, bebeklerde beynin yetersiz gelişimine yol açabiliyor.

23.12.2015 22:35  Güncelleme: 23:02

Brezilyalı sağlık yetkilileri bugünlerde ülkenin kuzeydoğusunda yaşayan Brezilyalılara alışılmadık bir tavsiyede bulunuyor: Hamile kalmayın. Brezilyalı sağlık yetkilileri, bu tavsiyeyi yeni doğan mikrosefalisinde sivrisineklerde doğan bir Zika virüsün bulunmasının ardından yaptı. Zika virüsü, beynin yetersiz gelişimine yol açabilen nörolojik bir bozukluk.

"HAMİLELİK PLANLARINIZI ERTELEYİN"

Brezilya'daki Oswaldo Cruz Hastanesi'nden pediyatrik enfektiyoloji konusunda uzman doktorlardan Angela Rocha, CNN'e "Çok kişisel bir karar. Ama bu belirsizlik ortamında anne babalara hamilelik planlarını ertelemelerini öneriyoruz." dedi.

29 BEBEK ÖLÜMÜ SORUŞTURULUYOR

Brezilya'da 20 eyalette bu yıl 2 bin 400'ün üzerinde şüpheli mikrosefali vakası kaydedildi. Geçen yıl bu sayı 147'ydi. Doktorlar, bununla alakalı 29 bebek ölümünü soruşturuyor.

İLK KEZ UGANDA'DA GÖRÜLDÜ

Zika virüsü ilk kez 1940'lerde Uganda'da keşfedildi ve o tarihten beri Afrika'nın bazı bölgelerinde bir endemi haline geldi. Kuzey Pasifik ile Asya'nın bazı bölgelerine ve yakın geçmişte de Latin Amerika'ya sıçradı.

Kaynak: Cnn.com, Shasta Darlington.

Zika Virüsü, Brezilya\'nın Gelecek Neslini Tehdit Ediyor

Son Dakika Dünya Zika Virüsü, Brezilya'nın Gelecek Neslini Tehdit Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ANTİ AKP: BU GÜNE KADAR YERYÜZÜNE GELMİŞ GEÇMİŞ BEYİNLERİN TAMAMI YETERİNCE GEREKTİĞİ GİBİ ÇALIŞMIŞ OLSA İDİ BUGÜN İNSANLIĞIN KONUMU BU DURUMDA OLURMUYDU SİVRİSİNEK YADA BAŞKA BİR ETKEN YADA UNSUR HER NE İSE SADECE VE SADECE İŞİN DETAYLANDIRILMIŞ KISMINDAN İBARETTİR... 3 1 Yanıtla
  • harbi adam: koyun beyni sizin gibi aptallara yeterince koydu sanırım neyin kafasını yaşiyorsun be beyinsiz :-) 0 1 Yanıtla
  • TORNAVİDA : LANNNNN GERÇEK PROFİL NEKADAR GERİ KALMIŞ SİN SEN 0 0 Yanıtla
  • harbi adam: dayı hatirlamadigina gore seninde beynine yapışmış zika virusu ama baya zorlanmıştır sendeki beyini bulmak icin 0 0 Yanıtla

Advertisement