Avusturya'da kıyafet düzenlemesine karşı çıkan ailenin çocuğunun okulla ilişiği kesildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Eğitim

Avusturya'da kıyafet düzenlemesine karşı çıkan ailenin çocuğunun okulla ilişiği kesildi

Avusturya\'da kıyafet düzenlemesine karşı çıkan ailenin çocuğunun okulla ilişiği kesildi
20.09.2023 17:06

Avusturya'nın Klagenfurt kentindeki özel bir ortaokulda, aşırı açık ve dar kıyafetlerin giyilmesini yasaklayan düzenlemeye karşı çıkan bir ailenin kız çocuğunun okulla ilişiği kesildi. Okul yönetimi, ailenin çocuğunun okulla ilişiğinin kesilmesinin, kıyafet düzenlemesine karşı çıkan ve ağır ithamlarda bulunan aile ile karşılıklı güvenin zedelendiği gerekçesiyle gerçekleştiğini duyurdu.

Avusturya'nın Klagenfurt kentindeki özel bir ortaokulda "aşırı açık ve dar kıyafetlerin giyilmesini yasaklayan düzenlemeye" karşı çıkan ailenin kız çocuğunun okulla ilişiği kesildi.

Ülkenin İtalya sınırına yakın Klagenfurt kentinde bulunan özel Katolik ortaokulu, öğrenci velilerinin bulunduğu bir mesajlaşma uygulaması üzerinden, "kısa pantolon ya da etek, askılı ya da göbeği görülecek kısalıkta tişört, dar tayt gibi kıyafetlerin giyilmesine izin verilmeyeceği, öğrencilerin 'düzgün kıyafetler' giymesi" hususunda uyarıda bulundu.

Okulun yazılı olarak paylaştığı bu kıyafet düzenlemesine ilişkin uyarıyı önce sosyal medyada daha sonra ulusal basında paylaşan bir veli, okulun tutumunun "ataerkil ve faşistçe" olduğunu ileri sürerek tepki gösterdi.

Kıyafet gerginliğinin basına yansıması üzerine okul yönetimi yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, söz konusu kıyafet düzenlemesinin uzun yıllardır okulda uygulandığı, ailelerin bu durumdan haberdar olduğu ve bu düzenlemeyi kabul ederek çocuklarını gönderdikleri belirtildi.

Okul yönetimi, kıyafet düzenlemesine karşı çıkan ve ağır ithamlarda bulunan aile ile karşılıklı güvenin zedelendiğini gerekçe göstererek, ailenin çocuğunun okulla ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Avusturya'da kıyafet düzenlemesine karşı çıkan ailenin çocuğunun okulla ilişiği kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement