Dicle Üniversitesi'nde Arapça Hazırlık Eğitimi Çalıştayı Tamamlandı - Son Dakika
Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde Arapça Hazırlık Eğitimi Çalıştayı Tamamlandı

Dicle Üniversitesi\'nde Arapça Hazırlık Eğitimi Çalıştayı Tamamlandı

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Dicle İlim İrfan ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile düzenlenen çalıştayda, Arapça hazırlık eğitimi üzerine uzmanlar ve araştırmacılar bir araya geldi. Arapça hazırlık eğitiminin geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine tartışmalar yapılan çalıştay da, gramer, okuma-anlama, muhadese-istima gibi konular ele alınandı.

04.05.2024 02:25  Güncelleme: 11:26

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde Dicle İlim İrfan ve Yardımlaşma Derneği (Dicle Derneği) işbirliği ile "I. İlahiyat Fakülteleri Arapça Hazırlık Eğitimi" konulu çalıştay, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Dicle Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Adem Güneş'in selamlama konuşmalarıyla başlayan Çalıştay Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı'nın açılış konuşması, Arapça Öğretimi üzerine Panel ve masa oturumlarıyla devam etti.

Dicle Üniversitesi'nde Arapça Hazırlık Eğitimi Çalıştayı Başladı

Arapça hazırlık eğitimi üzerine çalışmaları bulunan uzmanlar, araştırmacılar bir araya gelerek Arapça hazırlık eğitiminin geçmişi, bugünü ve gelecekte nerede olacağı hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Çalıştay masaların sonuç bildirilerinin sunumunun ardından kapanış konuşmasını Prof. Dr. M. Cevat Ergin gerçekleştirdi ve program Diyarbakır tarihi Sur İçi Gezisi ile nihayete erdi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Cevat Ergin'in moderatörlüğünde gerçekleşen açılış paneline Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Kaçar, Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tahirhan Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Bölgedeki diğer üniversitelerin Arapça Hazırlık Koordinatörlerin de katıldığı iki günlük Çalıştay sonucunda başta Dicle Üniversitesi olmak üzere İlahiyat Fakültelerindeki Arapça eğitimine katkı sağlamak için önemli bir adım oldu.

Ayrıca Çalıştayın ileride uluslararası statüde gerçekleştirilmesi planlanırken çalışmalara rehberlik etmesiyle de Diyarbakır'ın ilim ve kültür hayatına önemli bir katkı sundu.

İki gün süren olan çalıştayda; Gramer, Okuma-Anlama, Muhadese-İstima, Tabir-Kitabet, Arapça Öğretiminin Genel Sorunları, Arapça Eğitimi Açısından Akademik Destek Programları ve Öğrenci Gözünden Hazırlık Eğitimi konu başlıkları ele alındı.

Son Dakika Eğitim Dicle Üniversitesi'nde Arapça Hazırlık Eğitimi Çalıştayı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement