Harvard ve Prınceton'dan Kadir Has Üniversitesi'ne İki Önemli İsim - Son Dakika
Eğitim

Harvard ve Prınceton'dan Kadir Has Üniversitesi'ne İki Önemli İsim

Harvard ve Prınceton\'dan Kadir Has Üniversitesi\'ne İki Önemli İsim

Kadir Has Üniversitesi kuruluşunun 16. yılında Mütevelli Heyeti'ne, Harvard Üniversitesi Genetik ve Karmaşık Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan S. Hotamışlıgil ile Princeton Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Program Direktörü Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu'nu kattı.

02.07.2013 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akademik kadrosu, öğrencilere sağladığı imkanları, sürekli gelişim anlayışıyla evrensel nitelikte akademik bir kurum olma hedefiyle ilerleyen Kadir Has Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti'ne Prof. Dr. Gökhan S. Hotamışlıgil ve Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu da katıldı.

Harvard Üniversitesi Genetik ve Karmaşık Hastalıklar Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimi sonrasında Doktora eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlayarak Doçentlik ve Profesörlük unvanlarını aldı. Hotamışlıgil'in buluşları çok sayıda ilaç geliştirme programının temelini oluşturdu.

Harvard Üniversitesi'nden Profesörlük unvanını 41 yaşında alan Prof. Dr. Hotamışlıgil, bugüne kadar diyabet, obezite ve kalp sağlığı alanında sayısız çalışmaya imza attı. 150'nin üzerinde makale, 25.000'in üzerinde atıf, 10'dan fazla patent ile sonuçlanan çalışmaları ile tüm dünyayı etkileyen bir bilim adamı olarak tanınan Prof. Hotamışlıgil, TASSA (Turkish American Scientists & Scholars Association) ve Boston Türk Biyoloji grubunda yapmış olduğu çalışmalar nedeni ile Amerikan-Türk camiası tarafından Altın Türk ve Toplum Lideri olarak ödüllendirildi.

Prof. Hotamışlıgil; Markey, Pew, Sandler, ADA, NIH ve Harvard Üniversitesi'nden çok sayıda ödüle layık bulundu. Prof. Hotamışlıgil, Vehbi Koç Ödülü, TÜBİTAK Bilim Ödülü, Amerikan Diyabet Vakfı'nın Olağanüstü Bilimsel Başarı Ödülü, Uluslararası Obezite Vakfı'nın Wertheimer ve Columbia Üniversitesi'nin Naomie Berrie Ödülleri'nin de sahibi oldu.

Princeton Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Program Direktörü Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu, Siyaset Bilimi ve Ekonomi lisans derecesi ile Siyaset Bilimi Doktorası'nı İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. Son dönem Osmanlı politika ve diplomasi tarihi ile Türk siyaset hayatı konularında Türkiye'de ve Columbia, Wisconsin, Michigan ve Chicago Üniversiteleri'nde dersler veren ve seminerler yöneten Prof. Hanioğlu, Ahmet Ertegün Vakfı Başkanlığı, Yakın Doğu Çalışmaları Program ve Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Prof. Hanioğlu geç Osmanlı dönemi tarihi alanında dünyanın en önde gelen otoritelerinden olmasının yanı sıra, 19. yüzyıl entelektüel tarihinin de en önemli kaynakları olan yapıt ve makalelerin de sahibidir. 2010'da TÜBİTAK Özel Ödülü'nü alan Prof. Hanioğlu, son olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün entelektüel biyografisini yayınlamış, geçtiğimiz yıl da Türk tarihini evrensel boyuta taşıması dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Can Has, Nuri Has, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Prof. Dr. Mithat Özsan, Mehmet Germirli, Dr. Levent Bıçakcı, Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, Prof. Dr. Yücel Yılmaz ve S. Özdem Sanberk, Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu ve Prof. Dr. Gökhan S. Hotamışlıgil olmak üzere 11 kişiden oluşuyor.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, "Uluslararası platformlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden, çalışmaları ile Türkiye'nin gurur kaynağı olan bu iki isimle birlikte çalışacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Uluslararası bağlantılara çok önem veren bir üniversite olarak Kadir Has Üniversitesi'nin Mütevelli Heyetini, yeni üyelerimizin de katılımıyla zenginleştirdik. Artık daha global bir üniversite olarak yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Harvard ve Prınceton'dan Kadir Has Üniversitesi'ne İki Önemli İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement