Iraklı öğrenciler Türkçe kitap bağışıyla hayallerini gerçekleştirdi - Son Dakika
Eğitim

Iraklı öğrenciler Türkçe kitap bağışıyla hayallerini gerçekleştirdi

Iraklı öğrenciler Türkçe kitap bağışıyla hayallerini gerçekleştirdi

Irak'ın Erbil kentindeki Uluslararası Maarif Okulu öğrencileri, Türkçeyi kendi kendine öğrenerek akranları için hikaye kitabı yazan 16 yaşındaki Iraklı Neşmil Murad'ın köyü ve bölgede bulunan 129 okula bin 200 kitap bağışladı.

01.12.2023 14:02  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Erbil kentindeki Uluslararası Maarif Okulu öğrencileri, Türkçeyi kendi kendine öğrenerek akranları için hikaye kitabı yazan 16 yaşındaki Iraklı Neşmil Murad'ın köyü ve bölgede bulunan 129 okula bin 200 kitap bağışladı.

AA'nın Neşmil Murad'ın Türkçe tutkusu ve yaşadığı ilçeye kitap bağışlanması hayalini haberleştirmesinin ardından, Maarif Okulu genç kız için kitap kampanyası düzenledi.

Maarif Okulu ve öğretmenleri, Erbil merkezine yaklaşık 140 kilometre mesafedeki Mergasur ilçesine gelerek, topladıkları bin 200 kitabı buradaki okullara dağıttı.

"Türkçe'ye karşı çok büyük bir sevgim var"

Murad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap kampanyası nedeniyle çok mutlu olduğunu, hayallerinden birinin gerçekleştiğini söyledi.

Maarif öğrencileriyle bir araya gelerek nasıl Türkçe öğrendikleri üzerine konuştuklarını anlatan Murad, "Sonra birlikte eski okuluma gelerek kitap verdik. Bin 200 kitap var. Onları Mergasur'a yakın 129 okula da dağıtacağız." ifadelerini kullandı.

Kendisinin de Türkçeyi kitaplardan öğrendiğini vurgulayan Murad, Maarif öğrencilerinin bağışları sayesinde Mergasur'da bir sürü kitap okunacağını ve bunun da herkese katkısı olacağını kaydetti.

Murad, bu sene 11. sınıfta gittiğini belirterek, "Türkçeye karşı çok büyük bir sevgim var ve hayatıma buradan devam etmek istiyorum. Üniversiteyi de böyle bir imkanım olursa Türkiye'de okumak istiyorum." diye konuştu.

"Türkçe öğrenme isteği olan çocukları görünce mutlu oluyoruz"

Maarif Okulu Türkçe öğretmeni Mehmet Keskin de Neşmil'in haberini gördükten sonra çok etkilendiklerini ve onun için 'ne yapabiliriz' diye düşündüklerini belirterek, "Böyle bir kitap kampanyası yapmak hasıl oldu. Her öğrencimiz en az bir tane kitap getirerek binden fazla kitap topladık. Bu kitapları da Neşmil'in köyü ve yakın köylere teslim etmek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Neşmil gibi binlerce bilmedikleri çocuğun Türkçe öğrenme isteği olduğuna işaret eden Keskin, "Biz de bunları gördüğümüz sürece mutlu oluyoruz hem de yapabildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Kitap kampanyasına katılarak Neşmil'in eski okuluna gelen Maarif 12. sınıf öğrencisi Elif Eylül de kitap bağışı yaptıkları için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Eylül, benzer kampanyaların devamının gelmesini umduğunu da belirtti.

Mergasur'un merkezindeki lisede 9. sınıfa giden ve Maarif öğrencileriyle birlikte kitapları kütüphaneye dizen Mahsa Kerim de Bir Türk okulunun buraya gelerek kitap bağışlamasından dolayı çok mutlu olduğunu aktardı.

Kerim, "Öyle umuyorum ki bu kitaplar bizlere, öğrencilere çok faydalı olacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Iraklı öğrenciler Türkçe kitap bağışıyla hayallerini gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement