Kırşehir İlkokul Öğrencileri Ahilik Haftası Davetiyesi Dağıttı - Son Dakika
Eğitim

Kırşehir İlkokul Öğrencileri Ahilik Haftası Davetiyesi Dağıttı

Kırşehir İlkokul Öğrencileri Ahilik Haftası Davetiyesi Dağıttı

Kırşehir'de yöresel kıyafet giyen ilkokul öğrencileri, Ahilik Haftası etkinliklerinin davetiyesini dağıtmak için esnafa çağrıda bulundu. Öğrenciler, tarihi Uzun Çarşı ve işlek cadde ve sokaklarda zilleri çalarak, Ahilik Haftası etkinliklerine katılmaya davet etti. Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, bu etkinliklerle Ahilik bilincinin oluşmasını ve halkın farkındalığının artmasını hedeflediklerini belirtti.

15.09.2023 16:55

Kırşehir'de yöresel kıyafet giyen ilkokul öğrencileri, "Başlıyor, başlıyor, Ahilik Haftası başlıyor" sloganıyla esnafa Ahilik Haftası etkinliklerinin davetiyesini dağıttı.

Borsa İstanbul Zernişan Vakkas İlkokulu öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle kentin yöresel kıyafetlerini giydi, tarihi Uzun Çarşı ile işlek cadde ve sokaklarda ellerindeki zilleri çalıp, "Başlıyor, başlıyor, Ahilik Haftası başlıyor" sloganıyla 18-24 Eylül'de kutlanacak Ahilik Haftası etkinlikleri için esnafa davetiye verdi.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, AA muhabirine, ilkokul öğrencilerinin yöresel kıyafetlerle davetiye dağıttıklarını belirterek, "Minik Ahilerle bu davetiyeleri dağıtırken onlarda Ahilik bilinci oluşmasını da sağlıyoruz. Minik Ahilerimizle kamuoyu oluşturup halkımızdaki farkındalığı da artırıyoruz." dedi.

Öğrencilerden İbrahim Çınar Çeliker de "Biz bugün insanları Ahilik Haftası'na davet ettik. Zil çalarak herkese davetiye dağıttık. Farklılık oluşması ve insanların dikkatini çekmek için bunu yapıyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Lina Erbişim ise esnafı etkinliklere katılmaya çağırdıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Kırşehir İlkokul Öğrencileri Ahilik Haftası Davetiyesi Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement