Onlar Artık Japonca Konuşacak - Son Dakika
Eğitim

Onlar Artık Japonca Konuşacak

Onlar Artık Japonca Konuşacak

KO-MEK Mimar Sinan Kurs Merkezi'nde Açılan Japonca Kursu'na Da Her Yaştan Kursiyer İlgi Gösteriyor.

04.01.2011 02:42  Güncelleme: 02:43

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin KO-MEK kursları, her geçen gün farklı nitelikler kazanmaya ve kazandırmaya devam ediyor. Her yıl onbinlerce vatandaşa kurs imkânı tanıyan KO-MEK farklı branşlarda kurs kurs merkezleri açmaya devam ediyor. Vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine, Mimar Sinan Kurs Merkezinde Japonca kursu açıldı. Şu anda her yaştan ve meslekten toplam 43 kişi bu eğitimlere katılıyor.

İlgi Duyan Kursa Katılmalı

Japonca eğitimi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunu Merve Gazioğlu tarafından veriliyor. Öğrencilerin Japoncaya merakından memnun olan Gazioğlu mutlu olarak derslere geldiğini söylüyor ve Japonca'ya ilgi duyan herkesi KO-MEK'te kurslara beklediğini ekliyor.

Tatiana'nın Ko-Mek Merakı

Bir buçuk sene önce ilimize taşınan Tatiana Oruçoğlu, buraya gelir gelmez KO-MEK kursları ile tanışmış. Uzun zamandır Japonca'ya olan ilgisini de KO-MEK kursları ile gidermeye çalışan Tatiana şunları söyledi " Kocaeli'ye geldiğimde araştırdım; Japonca kursu var mı diye. Geçtiğimiz yıl üç kur aldım. Bu yıl da devam ediyorum. İyi ki KO-MEK'ler var.

Rusça ve Türkçe'nin dışında İspanyolca ve İngilizce biliyorum. Ben birçok kursa katılıyorum burada. Resim kursuna katılıyorum, Diksiyon kursuna katılıyorum, geçen sene Ebru kursuna katıldım. Ney kursu' na katıldım. Ben zamanı doğru kullanıyorum. Kendi zamanımı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Zaman para gibidir. Onunla geleceğe yatırım yapıyorum" dedi.

Doktor Adayları Da Japonca Öğreniyor

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri Emin Göksel Aydın ve arkadaşı Suna Mehtap Çelik' te Japoncaya olan meraklarını KO-MEK ile gideriyorlar. Emin Göksel Aydın şunları söyledi "Anime filmlerden dolayı Japoncaya merakım vardı. Öğretmenimden ve kurs ortamından çok memnunum" dedi. Suna Mehtap Çelik' te kurstan memnun olduğunu söyleyerek, derslerin çok eğlenceli geçtiğini ifade ediyor.

Ko-Mek Bu İşi Çok Ciddiye Alıyor

Kocaeli' de İnşaat Mühendisliği okuyan, Sakaryalı Emin Ergin, Japoncaya olan ilgisinin mesleki gelişimine de katkısı olabileceğini söyleyerek şu şekilde konuşuyor " KO-MEK Japonca kursunu açmamış olsa, belki bu eğitimi alabileceğim aklımın ucundan geçmezdi. Yürüyüş yoluna çıktığınız zaman, birçok İngilizce kursu bulabilirsiniz ancak; Japonca kursu bulamazsınız. Japoncaya ilgim meslek açısından. Japonca öğrenmem benim için çok önemli.

Çünkü; Japonlar Deprem Mühendisliğinde çok ilerlemişler. Buraya ilk geldiğimden beri şunu hissettim, KO-MEK bu işi çok ciddiye alıyor. Burası herhangi bir ücretsiz kurs veren kurum şeklinde değil, hocalarından idarecilerine kadar hepsi bu işin peşindeler. Öğrencilere çok katkıda bulunuyorlar. Öğrenciler kadar onlar da koşturuyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Onlar Artık Japonca Konuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement