Tarihte Bugün: 3 Mayıs - Son Dakika
Eğitim

Tarihte Bugün: 3 Mayıs

Tarihte Bugün: 3 Mayıs

3 Mayıs ne ifade ediyor? Tarihte bugün neler yaşandı?

03.05.2013 14:59

3 Mayıs geçmişte farkli anlamlar yüklüyken, bugün bize bambaşka şeyler ifade ediyor. Peki tarihte bugün neler yaşanmıştı? 3 Mayıs'ta Türkiye'de ve dünyada hangi önemli olaylar gerçekleşti.

İşte geçmişe küçük bir pencere açıyoruz....

1469 - Hedefe ulaşmak için her yol geçerlidir," anlayışının yaratıcısı İtalyan yazar ve politikacı Niccolo Machiavelli dünyaya geldi.

1481 - İstanbul fetheden ve sonrasında 'Fatih' ismini alan Osmanlı İmparatorluğunun 7'nci Padişahı Sultan Mehmet Han hayatını kaybetti.

1907 - Fenerbahçe spor kulübünün kuruluşu.

1920 - TBMM'nin ilk bakanlar kurulu oluşturuldu. İcra Vekilleri Heyeti, 5 mayısta Mustafa Kemal başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

1934 - Kayseri Uçak Fabrikasında yapılan ilk parti altı avcı uçağından biri, 50 dakikalık uçuşla Kayseri'den Ankara'ya geldi.

1944 - 3 Mayıs Olayları anıldı ve Türkçülük Bayramı ilan edildi

1950 - Ali Naci Karacan'ın kurduğu Milliyet gazetesi yayın hayatına başladı.

1963 - Yazar Abdülhak Şinasi Hisar hayatını kaybetti.

1978 - Tarihte ilk kez bir bilgisayar ağı üzerinden yığın mesaj gönderildi. Sonradan spam adı verilecek bu ticari reklam mesajları, ABD'de o zaman kullanılan Arpanet ağı üzerindeki her adrese gönderilmişti.

1979 - Margaret Thatcher, İngiltere'nin ve Avrupa'nın ilk kadın başbakanı oldu.

1986 - Çernobil nükleer kazası sonrası oluşan radyoaktif bulutların Türkiye'ye de ulaştığı ve bazı bölgelerde radyasyonun yedi kat arttığı açıklandı.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Tarihte Bugün: 3 Mayıs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement