"12. Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri Sempozyumu" - Son Dakika
Ekonomi

"12. Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri Sempozyumu"

"12. Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri Sempozyumu"

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, gemiler seyir halindeyken yaşanan kazalarda en önemli faktörünün insan olduğunu söyledi.

10.09.2012 13:27  Güncelleme: 14:49

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, gemilerin seyir halinde meydana gelen kazaların en önemli faktörünün insan olduğunu belirterek, "İnsan unsurunun bulunduğu her yerde risk vardır" dedi.

Orakcı, Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen "12. Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Sempozyumu" açılışında yaptığı konuşmada, gemilerin emniyetli, verimli ve çevreye zarar vermeden seyir yapmalarını amaçlayan, özellikle gemi trafik hizmetlerinde standartları ve tavsiyeleri belirleyen Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği'nin (IALA), kurulduğu günden bu yana yaptığı başarılı çalışmalarda, seyir emniyetinin artırılmasında ve sektörün gelişmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.

Türkiye'de özellikle son 10 yılda önemli bir gelişim ve değişim sürecine giren denizcilik sektörünün büyük bir ivme yakaladığını ifade eden Orakcı, "Bu değişim ve gelişim sürecinde, Türk kıyılarında, Boğazları'nda arama kurtarma, gemi trafik hizmetleri, kılavuzluk, seyir yardımcıları gibi her türlü teknolojik yapıya hız verilmiştir. Her türlü önlemimizi almamıza rağmen, zaman zaman kazalar yaşanmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Orakcı, seyir emniyetini tehlikeye atan unsurların başında, yetersiz bayrak ve liman devleti kontrolleri, tecrübesiz gemi personeli, liman ve kıyı devletleri arasındaki bilgi paylaşımı eksikliğinin geldiğini anlatarak, "Kazaların meydana gelmesindeki en önemli faktör, insan faktörüdür. İnsan unsurunun bulunduğu her yerde risk vardır" dedi.

IALA Başkanı David Gordon da 5 gün boyunca denizcilik sektörünün çalışmalarına ilişkin yoğun tartışma ve diyaloglarda bulunacaklarını belirterek, VTS'in gelişmesiyle ilgili aşamalar kaydedileceğine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından, Bakan Yıldırım'a şilt takdim edildi.

Öte yandan, çeşitli panellerin yapılacağı sempozyum, 14 Eylül'de sona erecek.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi '12. Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement