6 Trilyon Dolar İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika
Ekonomi

6 Trilyon Dolar İstanbul'da Buluşacak

6 Trilyon Dolar İstanbul\'da Buluşacak

Yıllık 6 trilyon dolar gelir elde eden şirketlerin üst düzey yöneticileri, 28 Şubat'ta İstanbul'da buluşacak.

07.02.2013 11:11  Güncelleme: 12:20

Gökhan Kurtaran - Dünyada 120'den fazla ülkede 20 bin üyesi bulunan ve toplamda yıllık 6 trilyon dolar gelir elde eden şirketlerin üst düzey yöneticileri, 28 Şubat'ta İstanbul'da buluşacak. Genç Başkanlar Organizasyonu (Young Presidents Organization-YPO) Global Liderlik Zirvesi 2013, 28 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

YPO Global Liderlik Zirvesi'ne Coca Cola Başkanı Muhtar Kent, Cirque du Soleil'in kurucusu Guy Laliberte ve Fiat S.p.A Başkanı Sergio Machionne gibi iş dünyasının önde gelen liderleri katılacak.

AA muhabirine bilgi veren Genç Başkanlar Organizasyonu Avrupa Başkanı Hamdi Onar, Global Liderlik Zirvesi'nin geçen yıl Singapur'da gerçekleştirildiğini ve YPO üyesi şirketlerin günümüzde 15 milyon kişiye istihdam sağladığını belirtti.

Onar, YPO'nun 2 bin 500 üyesinin Global Liderlik Zirvesi 2013 için, 28 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında İstanbul'da biraraya geleceğini kaydetti.

Zirveye katılacakların bir kısmının halihazırda Türkiye'ye yatırım yaptığını anlatan Onar, "Büyük bir bölümü ise Türkiye'ye ilk kez geliyor. Dolayısıyla ülkemizin sunmakta olduğu zengin imkanları keşfetme ve daha yakından tanıma şansına sahip olacaklar. 2 bin 500 başkandan burada henüz yatırımı olmayan sadece yüzde 10'u Türkiye hakkında görüp işittiklerinden dolayı burada iş geliştirmek üzere girişim yapsa, Türkiye için büyük kazanç olur" dedi.

-"Türk liderlerden öğrenilecek çok şey var"

Türkiye'nin yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini vurgulayan Onar, "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in not arıtışından önce de Türkiye doğrudan yabancı yatırımlar için öncelikli ve dikkatle izlenen bir bölgeydi. Aynı zamanda 'Yeni Kaplanlar' olarak adlandırılan bir grup hızlı büyüyen ekonomi arasında yer alıyordu. İstanbul'un bu sene düzenlenen YPO Global Liderlik Zirvesi için ideal ev sahibi olmasının ardındaki bir diğer neden de budur. Şüphesiz, çalkantılar ve zorluklar içinde yol alma konusunda uzun bir geçmişe sahip olan Türkiye'deki iş dünyası liderlerinden öğrenilecek çok şey var" diye konuştu.

-"Türk CEO'lar gelecekten daha umutlu"-

Aynı zamanda Retro Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı da olan Onar, YPO'nun İstanbul'daki zirvesi öncesinde, üyeleri arasında düzenli olarak yaptığı YPO Global Pulse araştırması sonuçlarını açıkladığını hatırlatarak, bütün dünyayı üçer aylık dönemlerde kapsayan, tek CEO ekonomik duyarlılık göstergesi olan YPO Global Pulse araştırmasına göre, Türkiye ekonomisinin umut verici bir görüntü çizdiğini söyledi.

YPO üyesi Türk CEO'ların değerlendirmelerini içeren Ekim 2012 güven endeksinde 57 olan oranın, Ocak ayında yükseliş göstererek 63'e ulaştığını vurguladı. Bu rakamın Avro Bölgesinde Türkiye'deki güvenin 7,6 puan altında, 55,4'te kaldığını söyleyen Onar, "Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'daki (GSYİH) büyüme göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye'de güvenin AB'den daha yüksek olması sürpriz değil" dedi.

Söz konusu araştırmaya göre, Türkiye'deki iş dünyası liderleri 2013'e yönelik satış beklentilerini yükselti. Araştırmaya katılanların yüzde 70'i satışların gelecek 12 ay boyunca yüzde 10'dan fazla artmasını beklediğini dile getirdi. Katılımcıların yüzde 33'ü 2013'de çalışan sayısını en az yüzde 10 oranında artırmayı planladığını ifade etti.

Bu arada, 1950'de kurulan YPO, üyelerine, şirketlerini, topluluklarını ve bireysel liderliklerini geliştirecek uzman ağı sunuyor.

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 6 Trilyon Dolar İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement