AB Ülkelerinde Turistik Konaklama Sayısı Salgın Öncesi Seviyeyi Aştı - Son Dakika
Son Dakika Logo

AB Ülkelerinde Turistik Konaklama Sayısı Salgın Öncesi Seviyeyi Aştı

08.03.2024 14:49

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, geçen yıl otel ve pansiyon gibi turistik tesislerde geçirilen gece sayısı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesindeki seviyeyi aştı. AB turizm sektörü 2023 yılında hızlı bir toparlanma göstererek, turistik tesislerde gecelik konaklama sayısını yüzde 6,1 artırarak 2,9 milyara ulaştı. Böylece, 2023'te AB'de turistik konaklama sayısı salgın öncesi dönem olan 2019'un yüzde 1,4'ün üzerine çıkmış oldu.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, geçen yıl otel ve pansiyon gibi turistik tesislerde geçirilen gece sayısı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesindeki seviyeyi aştı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 2023 yılında AB üyesi ülkelerde toplam gecelik turistik konaklama verilerini yayımladı.

Verilere göre, AB turizm sektörü geçen yıl hızlı toparlandı. AB ülkelerinde turistik tesislerde gecelik konaklama sayısı 2023 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 6,1 artarak 2,9 milyara ulaştı.

Böylece, 2023'te AB'de turistik konaklama sayısı salgın öncesi dönem olan 2019'un yüzde 1,4'ün üzerine çıktı.???????

Öte yandan, AB ülkelerinde turizm 2020 yılında Kovid-19 salgını ve uygulanan sıkı tedbirler nedeniyle durma noktasına gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi AB Ülkelerinde Turistik Konaklama Sayısı Salgın Öncesi Seviyeyi Aştı - Son Dakika


Advertisement