ABD'de Perakende Satışlar Beklentilerin Altında Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

ABD'de Perakende Satışlar Beklentilerin Altında Kaldı

Otomobil satışlarındaki düşüş temmuzda da devam etti.

13.08.2014 16:42

ABD'de perakende ve gıda satışları temmuz ayında beklentilerin altında kalarak bir önceki ayki seviyesini korudu.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, perakende ve gıda satışları temmuz ayında bir önceki aya kıyasla değişmeyerek, 439,8 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Bu rakamın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 daha yüksek olduğu belirtildi.

Beklentiler, haziran ayında yüzde 0,2 artan perakende satışların temmuzda da yüzde 0,2'lik bir artış göstereceği yönündeydi.

Perakende satışlarda son dönemde görülen yatay eğilimin, otomobil, beyaz eşya, mobilya ve elektronik eşya satışlarındaki düşüşten kaynaklandığı belirtiliyor.

Haziran ayında yüzde 0,3 oranında azalan otomobil satışlarında, temmuzda da yüzde 0,2'lik bir düşüş kaydedildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'de Perakende Satışlar Beklentilerin Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement